BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Gülen AK Parti'den desteğini çekiyor mu?

Şike yasası Gülen cemaati ile AK Parti arasındaki ittifakı bozar mı?

Abone ol

AK Parti ile Gülen cemaati arasında süren ittifak çatırdıyor mu? Şike yasasındaki farklı görüşler bu soruyu gündeme getirdi. Kimileri bu durumu "birlikteliğin sonu" olarak yorumladı.

İTTİFAK BOZULMAZ

Ancak gazeteci Mehmet Ali Birand bu iddiaya katılmıyor. O'na göre cemaat AK Parti'den desteğini çekemez. Birand nedenlerini bugünkü köşesinde yazdı. 

(...)Ben, bu ittifağın veya işbirliğinin önümüzdeki süreçte kolaylıkla bozulabileceğine inanmıyorum. Birbirlerini ne kadar eleştirirlerse eleştirsinler, dünya görüşleri veya Türkiye  hakkındaki fikirleri zaman zaman örtüşmese dahi, Cemaat ile Ak Parti  birbirine dayanmak, birbirini desteklemek zorunda olan iki kurumdur.
Cemaat, her ne kadar Ak Parti'ye son derece kritik bir destek veriyorsa dahi, AKP'nin de geri kalmadığını ve  Cemaat'e çok önemli bir korunma şemsiyesi sağladığını da gözden uzak tutmamalıyız.
Önümüzdeki yıllarda Ak Parti gücünden kaybeder ve bu arada da Özal'ınki gibi yeni bir parti ortaya çıkarsa, belki Cemaat'in desteğinde bir kayma yaşanabilir. Bu olasılığın dışında ise, ne kadar görüş ayrılıkları yaşanırsa yaşansın, Gülen Hareketi kerhen de olsa,  Ak Parti ile yoluna devam edecektir. Farklı görüşler, değişik politik çizgilerle karşılaşılabilecek, ancak siyasi rekabet hiçbir zaman olmayacaktır. Cemaat iktidara talip bir anlayışta değil. Fetullah Gülen'in de siyasi bir hırsı yok .
İşte bu açılarda bakıldığında, ben orta vadede önemli bir ayrışma görmüyorum."