BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,47
HABER /  DÜNYA

GÜL’E LİZBON’UN ANAHTARI VERİLDİ

Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva’nın daveti üzerine Portekiz’e resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lizbon Belediye...

Abone ol

Portekiz Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva’nın daveti üzerine Portekiz’e resmi ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lizbon Belediye Başkanı Antonio Costa ile görüştü. Lizbon Belediye Başkanlığı’nda resmi törenle karşılanan Gül’e Lizbon’un anahtarı verildi.
Lizbon Belediye Başkanlığı binasında düzenlenen özel programla Lizbon’un anahtarı takdim edilen Cumhurbaşkanı Gül, anı defterine de imza attı. Burada kısa bir konuşma yapan Gül, anahtarın kendisine takdim edilmesinden büyük onur duyduğunu ifade ederek, bu kararı alanlara duyduğu minneti dile getirdi. Portekizli şair Luis Vaz De Camoes’in Lizbon’dan sürekli dünya şehirlerinin prensesi olarak bahsettiğini söyleyen Gül, "Bu prenses bir tane olacak diye bir şey yok. Başka bir prenses de İstanbul biliyorsunuz ve birbirine de gerçekten çok benzeyen iki şehir" dedi.
Program sonunda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Lizbon Belediyesi’nin çeşitli ülkelerin öğrencilere tanıtımı projesi çerçevesinde Türkiye ve Türkçe konusunda dersler alan 7-8 yaş arası yaklaşık 50 kişilik bir grup öğrenci takdim edildi. Gül, daha sonra beraberindekilerle birlikte belediye binası içerisinde gerçekleştirilen fado dinletisini izledi.
(İHA)