BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,75
ALTIN 2.412,01
HABER /  GÜNCEL

Güle güle Ordinaryüs

Fenerbahçe ve Türk futbolunun önceki gün vefat eden "Ordinaryüs" lakaplı efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, bugün toprağa verilecek.

Abone ol

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki akşam hayatını kaybeden 86 yaşındaki Lefter için Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda tören düzenlendi.

Törene futbol camiasından önemli isimlerin yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Tribünlerden ise Erdoğan aleyhinde sloganlar yükseldi.

CENAZE TÖRENİNDEN İLK KARELER... TIKLAYIN

LEFTER KİMDİR? TIKLAYIN

Rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede önceki gün yaşamını yitiren, Türk futbolunun 'Ordinaryüs' lakaplı unutulmaz futbolcusunun naaşı, düzenlenecek tören için Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na getirildi.

TORUNU GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Lefter'in torunu Özlem Katmer dedesini anlatırken tüm stadı gözyaşına boğdu.

Lefter'in naaşını taşıyan cenaze arabası stadın protokol tribünü girişi önündeki yolda görününce stat önünde tören için bekleyen futbolseverler, Lefter'i alkışlarla karşıladı.

Fenerbahçeli futbolcular Lefter Küçükandonyadis'in naaşını sahaya çıkardı. Lefter için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Ali Koç, taraftarlara yönelik olarak yaptığı açıklamada "Buraya acımızı paylaşmaya gelen herkese teşekkürler. Camiamıza yakışan bir şekilde Lefter'i uğurluyoruz. İyi ki varsınız" dedi.

Statta Fenerbahçe taraftarının dışında birçok takımın taraftarı da bulunuyor. Sarı-lacıverert, sarı-kırmızı, siyah-beyaz ve bordo-mavili atkı ve bereler göze çarpıyor. Lefter için birçok pankart açılırken, "Ver Lefter'e yaz deftere" sloganı atılıyor.

BAŞBAKAN ERDOĞAN SARACOĞLU STADI'NDA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Başmüzakereci Egemen Bağış ve İstanbul Milletvekili Hakan Şükür Saracoğlu Stadı'na geldi.

ADA'YA AKIN VAR

Lefter'in Sarı-Lacivert bayrağa sarılı naaşını F.Bahçe amblemli takım elbiseleriyle kaptan Alex ve arkadaşları omuzlayacak ve Saracoğlu Stadı'nın çimlerine kadar taşıyacak. Burada yapılacak konuşmalar ve törenin ardından cenaze defnedilmek üzere Büyükada'ya götürülecek. Yönetici ve taraftarlar da son görev için adaya adeta akın edecekler.

TARAFTARLARDAN ÖZEL İSTEK

Fenerbahçe taraftarları Lefter'in kaybının acısını yaşarken bu acıyı simgelemesi adına kulüpten bir talepte bulundu. Manisaspor maçına veya Kadıköy'deki ilk maça Ordinaryüs Lefter döneminin triko şeklindeki çubuklu formalarıyla çıkılmasını isteyen taraftarlar kulübü faks ve mail yağmuruna tutarken sosyal paylaşım sitesi twitter'dan da "Manisa maçına triko çubuklu" kampanyası başlattı.

Taraftarlar Lefter'in anısı için bu formanın giyilmesi gerektiğini belirtirken izin verilmemesi durumunda TFF tarafından kesilecek cezayı o formalardan alarak ödeyeceklerini ifade ettiler. Ayrıca Fenerium Mağazaları'nda da Lefter döneminde giyilen bu formaların satışı devam ederken %50 indirim yapıldığı belirtildi.

DEV FORMA

Türk Telekom, Lefter Küçükandonyadis'in Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda gerçekleşecek cenaze töreni için dev bir Fenerbahçe forması hazırladı. Lefter'in anısına hazırlanan 25x30m boyutlarındaki dev Fenerbahçe formasının tasarımı, Lefter'in oynadığı dönemde giydiği formasının birebir modellemesi olarak hazırlandı.

'EN BÜYÜK ANISI ATATÜRK'LE İLGİLİYDİ'

Törende konuşma yapan Lefter'in torunu özetle şunları söyledi:

"Türk futbolunu yüceltmiş bir insanın torunları olmaktan duyduğumuz gururu bugün buruk bir şekilde yaşıyoruz. Kendisinde büyüklük kompleksi görmedik, sade bir yaşamı seçti.

Hasta yatağında bile evden dışarı çıkmak için bizimle mücadele ederdi. Temmuzda o yüzerken, biz yorulurduk.

Atatürk en değer verdiği valıktı. 'Atatürk adaya geldiğinde onun elini tutmak için yarışırdık' derdi. Atatürk'ün başını okşaması en büyük anısıydı. Evinin baş köşesinde Atatürk'ün büstü vardı.

Stada 'hoş geldin' dede diyemeden 'güle güle' demek ne kadar da zormuş. Bir ilki daha yaşatıyorsun."

'RAHAT UYU DEDE'

Lefter'in diğer torunu da şu ifadeleri kullandı; "Fenerbahçe'nin kaptanı Alex'in elini öpmeye eve gelmesi bize yaşattığın gururdur. 'Aziz Yıldırım'ı oradan çıkarsınlar, beni alsınlar' demişti. Rahat uyu hepimizin efsanesi, sevgili dedemiz."

CENAZE BÜYÜKADA'DA

Fenerbahçe ve Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biri olan Lefter Küçükandonyadis için Büyükada'da tören düzenleniyor.

TOPRAĞA VERİLDİ

Vefat eden Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin efsane futbolcusu Lefter Küçükandonyadis, Büyükada'da düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Efsanenin naaşı omuzlarda adaya çıkarılıp, tören için Aya Dimitri Kilisesi'ne götürüldü. Tören sırasında kilise dolarken, kilisenin dışında da çok sayıda taraftar bulundu.

Kilisede düzenlenen törenin ardından Lefter'in cenazesi alkışlar ve tezahüratlarla, atların çektiği cenaze arabasına konularak defnedilmek üzere Büyükada Rum Ortodoks Kabristanı'na götürüldü.

TARAFTAR YALNIZ BIRAKMADI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki törende Lefter'i son yolculuğuna uğurlayan taraftarlar, Türk futbolunun ''Ordinaryüs''ünü, Büyükada'da da yalnız bırakmadı.

Yüzlerce taraftar Bostancı İskelesi'nden hareket eden deniz otobüsleri ve motorlarla Büyükada'ya geldi.

Taraftarlar, kilisedeki törenin ardından da tören için gelenleri taşımak üzere adaya getirilen minibüslerle mezarlığa taşındı.