BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gülden teröre sert tepki

Cumhurbaşkanı Gül, 13 askerin şehit edilmesi nedeniyle Büyükanıt'ı aradı

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Terörü yaratanlar, besleyenler, ona destek olanlar bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiçbir güç duramayacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu 13 askerin şehit olması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyütanıt'ı telefonla arayarak olayla ilgili bilgi alıp, başsağlığı dileklerinde bulunduğu bildirildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yaptığı yazılı açıklamada, "Yaklaşık bir ay önce ziyaret ettiğim Şırnak bölgesinde görevli birliğimize terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda, ülkemizin huzuru, milletimizin güvenliğini sağlamak amacıyla görev yapan 13 askerimizin şehit edilmesi hepimizi derinden sarsmış, bizlere büyük bir acı yaşatmıştır.

Terörün acımasızlığını, insanlık dışı vahşet ve şiddet isteğini ortaya koyan bu saldırı, terör örgütünün çirkin yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Terörü yaratanlar, besleyenler, ona destek olanlar bilmelidir ki, Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü koruma kararlılığı karşısında hiçbir güç duramayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti, büyük bir insanlık suçu olan terör karşısındaki haklı mücadelesini, milletimizin desteği, kahraman güvenlik güçlerimizin azmi ile, her türlü şart altında yılmadan devam ettirecektir.

Saldırıda şehit olan askerimize Allah'tan rahmet, ailelerine, milletimize ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı diliyorum"