BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Gülden irtica belgesi yorumu

Çin temaslarını tamamlayan Gül, ayağının tozuyla gündemi değerlendirdi. Gül, tartışılan belgeyle ilgili bakın ne söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çin seyahati dönüşü Ankara Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı. 

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gül, askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasını içeren yasal düzenlemeye ilişkin bir soruya cevap verirken, "Ben kararımı herhangi bir siyasi görüş içinde veren kişi değilim ki! Parlamentonun yaptığı çalışmaları, oradan çıkan kanunları bizim hukuk bürolarımız en ince bir şekilde, detaylı bir şekilde inceler. Eğer Anayasa'ya herhangi bir aykırılık görürsek, o zaman 'bir kez daha görüşülsün' diye geri göndeririz. Şu anda onu uzmanlarımız değerlendiriyorlar" dedi.

“İrticayla mücadele belgesi”yle ilgili bir soruyu da yanıtlayan Gül, konu ile ilgili olarak şunları söyledi:

ASKERİ MAHKEME KARAR VERDİ; SIRA SİVİL MAHKEMEDE

“Gayet açık bu konular. Bu konuyla ilgili askeri mahkemeler kararlarını vermiştir. Madem ki hukuk süreci diyoruz, madem ki ‘Hukuka saygılı olmamız gerekir’ diyoruz, o taraf, yani askeri mahkemeler incelediler ve kararlarını verdiler. Şimdi sivil mahkemelerle ilgili kısım var, onlar da bununla ilgili kararını verecekler. Her gün aynı konuyu tekrar ede ede ede doğrusu bütün gündemi sadece bununla tutmanın da doğru olmadığı kanaatindeyim. Madem ki hukuk süreci diyoruz, madem ki mahkemeler diyoruz, mahkemeler kararlarını verecektir. Biri verdi, diğeri verecek.”

ŞİMDİ GELECEĞE BAKMAMIZ LAZIM

Askerlerin sivil mahkemelerde yargılanmasıyla ilgili bir soruya cevap veren Gül, bu tür konuların, demokratik bir ülkede nasıl ki kanunlar yapılıyorsa parlamentoda tartışılacağını söyledi ve “Hukukun üstün olduğu ülkelerde nasıl çalışılıyorsa o şekilde çalışılır. Herkesin farklı farklı fikirleri olabilir. Bizim şimdi geleceğe bakmamız lazım. Gelecekte yapacağımız daha çok iş var. Türkiye’yi daha da yüceltmemiz lazım. Halkımızı daha da çok mutlu etmemiz lazım,” dedi.