BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Gülcihan ninenin yürek burkan yaşamı

Tokat’ta 82 yaşındaki Gülcihan Eroğlu, yalnız yaşadığı evde yaşam mücadelesi veriyor. <br/>Örtmeliönü Mahallesi’nde kendisine ait iki katlı ...

Abone ol

Tokat’ta 82 yaşındaki Gülcihan Eroğlu, yalnız yaşadığı evde yaşam mücadelesi veriyor.
Örtmeliönü Mahallesi’nde kendisine ait iki katlı ahşap binanın giriş katındaki tek gözlü odada yaşayan Gülcihan Eroğlu’nun hali görenlerin yüreğini sızlatıyor. Kömür yardımı alarak kuzineli sobayla ısınan yaşlı kadın, komşularının yardımı ile ayakta kalmaya çalışıyor. Eroğlu, çocuğu olmadığını ve kanser hastası olan eşini 20 yıl önce kaybettiğini söyledi. Geçimini merdiven yıkayıp temizliğe giderek sağlarken yaşının ilerlemesi nedeni ile artık çalışamaz duruma geldiğini anlatan Eroğlu, yürümekte zorluk çektiğini belirtti. Komşularının yardımı ile yemek yediğini ifade eden Eroğlu, “İki aydan iki aya 500 TL alıyorum. Onunla geçinmeye çalışıyorum. Maaşımı almaya gidemez hale geldim. Şu anda ekmek param da kalmadı. Dışarıya çıkamıyorum, yemek yardımı bekliyorum” dedi.
Bir kardeşinin olduğunu, onun da oğlunun hasta olması nedeniyle kendisi ile ilgilenemediğini ifade eden Eroğlu, çaresiz olduğunu söyledi.
(İHA)