BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,83
ALTIN 2.401,51
HABER /  DÜNYA

İstanbul’a 5 santim kar yağsa...

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, özellikle Güneydoğu Bölgesi’nde kar yağışı nedeniyle yolların ulaşıma kapandığını, vatandaşların yolla...

Abone ol

BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, özellikle Güneydoğu Bölgesi’nde kar yağışı nedeniyle yolların ulaşıma kapandığını, vatandaşların yollarda mahsur kaldığını söyleyerek, “İstanbul’da, Ankara’da 5 santim kar yağınca herkes alarma geçiyor. Yurttaşlarımızın hepsi aynı derecede devletin yurttaşlarına görev ve sorumluluklarını yerine getirmesini beklemektedir” dedi.
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında kar olunca, kış olunca Türkiye’nin İstanbul’dan ibaret gibi görüldüğünü söyleyen Hasip Kaplan, son 50 yılın kırmızı kar felaketinin üzerinden bu yana Cizre, Nusaybin, Ömerli, Mardin, Diyarbakır yollarının 1 metreyi aşkın yağan kar yağışı sonucu kapandığını, insanların araçlarda mahsur kaldığını ifade etti. Mahsur kalan insanların kendisini telefonla aradığını belirten Kaplan, yardıma giden belediye araçlarının mahsur kaldıklarını ve kendisinden yardım istediklerini söyledi. Şehir merkezlerine 1 kilometre yakın yerlerde araçların kaldığını belirten Kaplan, “Mardin ve Diyarbakır gibi iki önemli şehrimizin yollarında çocuklar ve insanlar ölüm tehlikesi ile karşı karşıya. İstanbul’da, Ankara’da 5 santim kar yağınca herkes alarma geçiyor. Ona güvenlik için ayrılan araca, helikoptere, birliğe, askere rağmen eğer insanlar 50 yılda bir bu kadar yoğun kar yağdığında mahsur kalıyorsa bu çok önemli. Türkiye’nin bütün bölgeleri, yurttaşlarımızın hepsi aynı derecede devletin yurttaşlarına görev ve sorumluluklarını yerine getirmesini beklemektedir” diye konuştu.

ELEKTRİK KESİNTİLERİ
Keyfi elektrik kesintilerinin yaşandığını savunan Kaplan, “Bu felaketin içinde birde Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Van ve Şanlıurfa’dan da sürekli olarak telefon geliyor, keyfi olarak elektriklerinin kesildiğini söylüyorlar. İnsanlarımıza Çin işkencesi yapmaya başlayan, Edison’un kemiklerini sızlatan bir durum ile karşı karşıyayız. İnşallah ağır sonuçlar olmadan gereğini yerine getirirler, hükümeti buradan uyarıyorum” şeklinde konuştu.
Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile ilgili soru üzerine Kaplan, “Bizim beklentimiz partilerin söz verdiği gibi yeni bir anayasa yapılsın. Herkes seçime gidiyor, bu kadar emek ve çalışmadan sonra uzmanların, sivil toplumun ve akademisyenlerin katılımıyla bu sürecin hızlandırılmasını gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
(İHA)