BIST 10.628
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.433,00
HABER /  GÜNCEL

Gül YAŞ üyelerine yemek verdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Yüksek Askeri Şûra üyelerine yemek verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün Yüksek Askeri (YAŞ) Şûra üyelerine vereceği yemeği, Çankaya Köşkü’nden, kendisinin de konut olarak kullandığı Dışişleri Konutu’na aldı. Gül’ün bu sürprizi, Çankaya Köşkü’ndeki bir çalışmayı da ortaya çıkardı.

Gül’ün, YAŞ üyelerine Dışişleri Konutu’nda yemek vermesinin, Çankaya Köşkü mutfağının yeterli derecede hijyen bulunmayıp yeniden düzenlenmeye başlamasından kaynaklandığı belirtildi. Cumhurbaşkanı Gül, YAŞ üyelerine geçen aralıktaki kış şûrasında olduğu gibi eşsiz öğle yemeği verecek. Bu yemeğin Dışişleri Konutu’nda verileceğini Çankaya Köşkü’ne yakın bir kaynak da doğruladı. Aynı kaynak şunları söyledi: "Köşk’ün mutfağı hijyen açısından sorunluydu. Bu nedenle yeni birtakım düzenlemeler yapılıyor. Çankaya Köşkü’nde yabancı devlet başkanları onuruna verilen ve yoğun katılımın olduğu davetler için hazırlanan yemeklerin önemli bir kesimi de Dışişleri Konutu’ndan geliyordu. YAŞ yemeği az katılımlı ve eşsiz olduğu için Dışişleri Konutu daha uygun bulundu."

Başbakan katılmadı

YAŞ toplantısı dün de devam ederken, Başbakan Tayyip Erdoğan, ikinci gün oturumuna katılmadı. Bu nedenle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın başkanlığında devam edilen ikinci gün toplantılarında ağırlıklı olarak tuğgenerallikten tümgeneralliğe, tümgenerallikten de korgeneralliğe terfi edecek personelin durumu ele alındı.

Gönül’den öğle yemeği

İrticai ve diğer disiplinsizliklerden dolayı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilişiği kesilecek personelin durumları da görüşüldü. YAŞ sonunda TSK’dan uzaklaştırılacak personelle ilgili Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün geçen yıllarda olduğu gibi şerh koymaları bekleniyor. Gönül’ün YAŞ üyelerine dün öğle yemeği verdiği öğrenildi. YAŞ kararları, Cumhurbaşkanı Gül’ün onayının ardından yarın kamuoyuna açıklanacak.