BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gül ve Davutoğlu'nun danışmanına FETÖ gözaltısı

Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı döneminde başdanışmanı olan, Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı'nda özel kalem müdürlüğünü yapan Büyükelçi Gürcan Balık, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Abone ol

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı'nın terör örgütü FETÖ soruşturması çerçevesinde Ahmet Davutoğlu'nun Dışişleri Bakanlığı döneminde özel kalem müdürü ve özel müşaviri olarak "sağ kolu" gibi görev yapmış olan Büyükelçi Gürcan Balık gözaltına alındı.

Gürcan Balık, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı döneminde de Dış Politika Başdanışmanı olarak görev yapmıştı. 

DÜN DE 2 BÜYÜKELÇİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı doğrultusunda Ankara polisi, dün büyükelçiler Tuncay Babalı ile Ali Fındık'ı gözaltına almıştı.

DAVUTOĞLU'NUN O ZİYARETİNİ GÜL'DEN GİZLEMİŞTİ

Gürcan Balık, Ahmet Davutoğlu'nun bakanlığı döneminde Dışişleri'ndeki en etkili isim ve Davutoğlu'nun prensi olarak gösteriliyordu.

Dönemin Dışişleri Bakanı Davutoğlu, 2013 yılı Eylül ayında dönemin Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte BM toplantısı için New York’a gitmişti. Davutoğlu, Gül'ün BM'de konuşma yaptığı gün, Pensilvanya'ya giderek, Gülen ile görüşmüştü. Gülü'ün, bu ziyaretten daha sonra haberi olmuştu. Gürcan Balık, Gül'ün dış politika başdanışmanı olmasına rağmen bu ziyareti Gül'e söylememişti.

GÜRCAN BALIK KİMDİR?

1995 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Gürcan Balık, King's College London'da 2007 yılında master yaptı. 1995 yılında Dışişleri Bakanlığı'na girdi. 2008-2011 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü, 2011-2013 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Özel Müşaviri oldu. Ocak-Ağustos 2013 tarihleri arasında UNESCO Daimi Temsilciliği görevini yürüttü. Ağustos 2013'te Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı görevine getirildi. Balık, 15 Ağustos 2014 tarihi itibariyle Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olmuş ancak Ocak 2016'da görevden alınmıştı.


Balık, Davutoğlu'nun dışişleri bakanlığı döneminde, bakanlıkta etkili isimlerden biriydi.