BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gül, Vakit'in takipçisi oldu

Türkiye ve Almanya arasında "Vakit Gazetesi" problemi yaşanıyor. Abdullah Gül, Vakit'le ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Abone ol

Faşizan bir kararla Vakit'in Almanya baskısını durduran Almanya'ya karşı Türk Dışişleri de teyakkuz halinde. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Vakit'in yayınının durdurulmasının Alman makamları nezdinde muhtelif vesilelerle gündeme getirildiğini bildirdi.

GÜL: ALMANYA'YI UYARIYORUZ

Doğru Yol Partisi Hatay Milletvekili Mehmet Eraslan'ın konuyla ilgili yazılı soru önergesini cevaplandıran Abdullah Gül, "Bir Türk gazetesi Almanya'da hiçbir yargı kararı olmaksızın kapatıldı. Bu kararı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu kapatma kararı karşısında hükümet olarak bir girişimde bulundunuz mu?" şeklindeki soruya, "Hükümetimiz, fikir ve ifade hürriyetine içtenlikle bağlı olduğunu yaptığı kapsamlı reformlarla göstermiştir. Basın özgürlüğünün engellenmemesi gerektiği, gazete kapatma gibi aşırı yöntemlere ancak çok istisnai durumlar dışında başvurulmaması lazım geldiği yönündeki görüşlerimiz muhtelif vesilelerle Alman tarafının dikkatine getirilmektedir" karşılığını verdi. Gül cevabında, Almanya'da faaliyetine son verilen bir kuruluş olarak, bu ülkenin mevzuatı ve basın özgürlüğü standartları çerçevesinde uygun bir şekilde kapatılmadıysa Vakit'in yargı yoluna başvurma hakkının olduğunu da hatırlattı.
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, suç unsuru niteliği taşıyabilecek yayınların ise ayrıca ele alındığını vurgulayarak, bu tip medya kuruluşlarının terör örgütleri ile bağlantısının araştırıldığını, bu yönde bir bulguya rastlandığında ise ülke makamları nezdinde gerekli girişimlere başvurulduğunu bildirdi.

KAYNAK: www.vakit.com.tr