BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gül terörist günlüğü okudu

Gül teröristlerin günlüğünü okuduğunu söyledi. Peki o günlüklerde ne yazıyordu?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le Paris'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.  "Teröristlerin günlüklerini okuduğunu" söyleyen Gül "Çekilecek hayat değil, Teslim olmaya hazırlar" dedi.

İşte Gül'ün söyledikleri:

AHLAKİ ÜSTÜNLÜK BİZDE

"Demokrasi teröristi izole ediyor; sizi dünyanın gözünde haklı hale getiriyor. Teröristin silâha sarılma gerekçesi ortadan kalktığı için, Avrupa bizden yana tavır alıyor. 'High moral ground' deniliyor ya, ahlâkî üstünlük artık bizde..."

'BAKTIĞIM YERDEN' GÖRÜYORUM

"Terörle Mücadele Komisyonu başkanıyken bu alanda çok kitap okudum. Hangi kitabı sorsanız, büyük ihtimalle okumuşumdur. Uzmanları çağırdım, konuştum. 'Baktığım yerden' gördüğüm, Türkiye bu mücadeleyi doğru yürütüyor.

İçeride yapılacaklar belli: Terör örgütünü bitirmek için kapsamlı psikolojik, ekonomik, siyasi mücadele yolları bulmak... Yapılabilecek konular üzerinde yoğunlaşarak dikkat dağıtıcı ayrıntılara saplanmamak... Halkı kazanmaya çalışmak... Türkçe öğrenmeyi teşvik etmek... Bunların bir 'eylem planı' içerisinde yerine getirilmesi arzusunda."

PKK'NIN İŞİ ZOR

“Dağlıca'da, Teker'de, Yüksekova'da helikopter beni bıraktı, uçtu gitti; ben o yerlerde halkın arasında yürüdüm, yürüdüm. Orada yaşamanın, hizmet yapmanın, oraları korumanın ne olduğunu gördüm...

“Gezimde, karın aylarca yolları kestiği nice yerleşim merkezine paletli ambulans götürüldüğünü gördüm; dönem filmlerinde hastalar kızaklar üzerinde taşınır, şimdi öyle bir şey yok, paletli ambulanslar hizmette.”

TERÖRİSTLERİN GÜNLÜKLERİNİ OKUDUM

“Mayın bulmada bizim askerlerimiz Amerikalılardan daha başarılı; bir çok yerde mayınların nereye gizlendiğini köylü gösteriyor zaten. Teslim olmaya hazır militan sayısı çok; teröristlerden ele geçen mektupları, günlükleri okudum, çekilecek hayat değil onlarınki. Televizyonlardaki görüntülerle mukayese edilmez bir hayat...”