BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,87
HABER /  POLİTİKA

Gül seçim otobüsü üzerine çıkar mı?

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 30 Mayıs'ta İstanbul'da yapılacak 'Fetih Mitingi'ne katılacak mı?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Abdullah Gül'e yakın isimlerden biri olan Fehmi Koru, Gül'ün İstanbul'daki "Fetih mitingine" gitmesinin doğru olmayacağını yazdı.

ERDOĞAN, GÜL VE ARINÇ OTOBÜSÜN ÜZERİNE ÇIKACAK MI?

Seçimlere sayılı günler kala Yenikapı'da düzenlenecek mitingte Abdullah Gül sahne alacak mı? Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'nın kulisi ortalığı hareketlendirdi. Sarıkaya, AK Parti ve saraya yakın kaynaklara dayanarak Gül'ün sürpriz yapabilececeğini yazmıştı.

Tartışmalara katılan Radikal yazarı Murat Yetkin, dünkü köşesinde  Gül'ün yakın çevresinden edindiği bilgilere göre gitmeyeceğini yazmıştı. Ancak Gül'ün ağzından şu ana kadar net bir açıklama gelmiş değil.

Seçim meydanlarında hiç görünmeyen Gül sürpriz yapıp, Arınç ve Erdoğan ile miting meydanında el ele tutuşup poz verecek mi?  Merak edilen soru Gül'ün yakın dostlarından Fehmi Koru'nun gündemindeydi.

"Abdullah Gül, seçim otobüsü üzerine çıkmalı mı?" başlıklı köşesinde bu konuyu kaleme alan Habertürk gazetesi yazarı Koru, AK Parti kongresinin Cumhurbaşkanlığı devir teslim törenininden bir gün öncesine alınmasına üstü kapalı sitem etti.

"Üzerinde henüz "cumhurbaşkanı" sıfatı bulunduğu güne konulmuş kongrede bu yüzden aday olamadı Abdullah Gül; o gün bugündür köşesinden gelişmeleri seyrediyor." diye yazan Koru, "Her partiden insanın saygı ve sevgisi bulunduğu halde, küçük siyasi atraksiyonlara girmeli mi Abdullah Gül?" sorusuna böyle yanıt verdi:

ONU SEÇİM OTOBÜSÜ ÜZERİNE ÇIKARMAKTANSA...

"Girse de, bu saatten sonra, seçimin hırgürü arasında onıın da görünmesinin fazla bir yararı olacağını sanmıyorum.  Onu seçim otobüsü üzerine çıkarmaktansa, Çankaya Köşkü'nde bulunduğu 7 yıl boyunca nasıl "örnek bir cumhurbaşkanı" olduğu vurgulanarak miting alanlarında ismi saygıyla anılsa, bunun AK Parti'ye oy getirisi mutlaka olur. "

Erdoğan'ın kalabalıkları coşturduğunu Davutoğlu'nun mitinglerde göze batan performans gösterdiğini yazan Koru, "Gül' ün otobüsün üzerine çıkması için mücbir sebep bulunmuyor." diyor.