BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 35,04
ALTIN 2.447,12
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gül, jest yapacak!

Cumhurbaşkanı Gül'ün sözcüsünün Gül aday olur neden olmasın sözlerine AK Parti'den cevap geldi.

Abone ol

Gül'ün sözcüsü Ahmet Severin "Cumhurbaşkanı yeniden aday olabilir, neden olmasın" sözlerine Ak Parti Sözcüsü Çelik yanıt verdi: Başbakan aday olursa Gül olmaz. Bu, Başbakan ın 2007'deki jestine karşı jest olur


"Gül tabii ki aday olabilir. Ama bir şeyin imkan dahilinde olması, mümkün olacağı anlamına gelmez. Gül aday olabilecekken bunu yapmazsa, Başbakanın 2007'deki jestine karşı jest olur. 2007'de Erdoğan kendi aday olabilecekken 'Adayımız Abdullah Gül kardeşimdir' demişti."

'İMKAN DAHİLİNDE AMA'

 "Sayın Başbakan 30 Eylül'deki kongrede son kez genel başkanlığa aday olacak. Ben büyük bir ihtimalle Saym Başbakan'ın Cumhurbaşkanlığı'na aday olacağını düşünüyorum. Erdoğan aday olursa, Gül'ün çıkıp 'Ben de adayım' diyeceğinı zannetmiyorum."  Cumhurbaşkanı Basın Başdanışmanı Ahmet Sever'in dün VATAN'a manşet olan sözleri gündeme damga vurdu.


'BİZ DE UZULURUZ'

"Cumhurbaşkanının yeniden aday  olamayacağına dair hüküm koymanın kendisini üzdüğünü tahmin etmek zor değil. Aynı şekilde bazı arkadaşlarımızın yorumlarının da kendisini üzdüğünü tahmin etmek zor değil. Gül üzülmüşse tabii buna biz de üzülürüz."