BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Gül, ilk iftarı şehit yakınlarına verecek

Cumhurbaşkanı Gül, bu Ramazan'da da geleneği bozmuyor. Son 1 yıl içinde şehit düşenlerin 300 yakını A protokolü ile Köşk'te ağırlanacak.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, iki yıldır geleneği bozmuyor... Bu yıl da Ramazan ayında Çankaya Köşkü'nün ilk konukları şehit yakınları olacak. Gül, son bir yıl içinde şehit düşen asker, polis ve korucu şehit yakını 300 kişiyi iftara davet etti.

A PROTOKOLÜ İLE AĞIRLANACAKLAR


25 Ağustos Salı akşamı verilecek iftar için şehit ailelerine 'A protokolü' uygulanacak. Davetliler, misafir girişleri için kullanılan 5 No'lu nizamiye değil, protokol girişi olarak kullanılan 1 No'lu nizamiyeden Köşk'e alınacak. Gül, Ramazan ayında işadamı, sanatçı ve sendika temsilcilerinin de yer aldığı toplumun farklı kesimleriyle iftar sofralarında bir araya gelecek.

BAŞKENT ÖĞRETMENEVİ'NDE KALACAKLAR

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya getirilecek olan şehit aileleri, Cumhurbaşkanlığı tarafından Başkent Öğretmenevi'nde misafir edilecek. Davetliler Cumhurbaşkanlığı tarafından belirlendi.

Daha sonra il valiliklerine yazı yazılarak isim listeleri ulaştırıldı. Valilikler, listede yer alanların uçak ya da karayoluyla Ankara'ya gidiş dönüşlerini organize edecek. Ulaşım masrafları da valilikler kanalıyla karşılanacak. 300 şehit ailesinin Ankara'daki transferleri ve ağırlanması ise Köşk tarafından gerçekleştirilecek. Abdullah Gül, görev süresi boyunca şehit yakınlarını Çankaya Köşkü'nde ağırlamaya devam edecek.