BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,67
ALTIN 2.410,50
HABER /  POLİTİKA

Gül, Bakan Şahini kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki Antalya il heyetini kabul etti.

Abone ol Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin ve beraberindeki Antalya il heyetini kabul etti. Çankaya Köşkü'ndeki kabulün başlangıcında basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.

Basın mensuplarının kabul salonunda bulundukları sırada, Cumhurbaşkanı Gül, masanın üzerinde çok sayıda çiçek buketi olduğunu belirterek, ''Aralarında gül de yok. Neden bu kadar çok çiçek olduğunu açıklayın isterseniz'' dedi.

Bunun üzerine, Adalet Bakanı Şahin, Cumhurbaşkanı Gül'e, dünyada iki çeşit EXPO fuarı yapıldığını, bunlardan birinin İzmir'in talip olduğu endüstriyel EXPO olduğunu hatırlatarak, diğer EXPO fuarının da ''bahçe-botanik'' temasıyla düzenlendiğini söyledi.

Şahin, ''Antalya, 2014 Bahçe-Botanik temalı Expo'ya ev sahipliği yapmaya aday'' diyerek, bu yönde önemli adımlar atıldığını belirtti.

Antalya valiliği, belediye başkanlığı ve sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Şahin, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak'ın bu yönde yoğun çaba harcadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül'ün kabulü, Şahin'in konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

Kabulde, Antalya Vali Yardımcısı Ali Nazım Balcıoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de bulundu.