BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,61
ALTIN 2.394,51
HABER /  DÜNYA

G.SARAY TARAFTARI F.BAHÇE’YE BAYRAKLI GÖNDERME

Nevşehir’de Galatasaray taraftarları, heykeltıraş Andrew Rogers’in Kapadokya’da bulunan dev heykellerine Galatasaray bayrağı astı. Taraftarl...

Abone ol

Nevşehir’de Galatasaray taraftarları, heykeltıraş Andrew Rogers’in Kapadokya’da bulunan dev heykellerine Galatasaray bayrağı astı. Taraftarlar, “Galatasaray’ın büyüklüğünü tüm dünya gördü ama Fenerbahçe görmedi. Bir de buradan göstermek istedik” diye konuştu.
Serkan Özgün (39) ve Mesut Polat (22) isimli Galatasaray taraftarları, takımlarının 19. lig şampiyonluğuna ulaşmasının ardından, ’Hayatın Ritmi’ adlı projesi ile dünyanın çeşitli ülkelerine Google Earth’ün yanı sıra uzaydan görülebilen heykeller yapan Avustralyalı heykeltıraş Andrew Rogers’in Kapadokya’daki heykellerine Galatarasaray bayrağı astı.
Mesut Polat’la birlikte Nevşehir’in merkez ilçeye bağlı Göreme beldesindeki Karadağ mevkiinde, yapımında 15 bin ton taş kullanılan ve 400 kilometre yükseklikten görülebilen heykellerin üzerine dev bir Galatasaray bayrağı asan Serkan Özgün, “Açıkçası Galatasaray’ın büyüklüğünü bütün dünya gördü Fenerbahçeliler görmedi. Biz de buraya asalım dedik. Belki buradan görürler. Avustralyalı ünlü heykeltıraş Andrew Rogers’ın bu bölgede açık hava sergisi bulunmaktadır. Buradaki eserlerin en büyük özelliği ise aynı Çin Seddi gibi uzaydan görülebiliyor olması. Biz de Galatasaray bayrağını buraya asıp bütün evren ve Kapadokya Bölgesi’ne göstererek şampiyonluğu bu şekilde kutladık” dedi.
’’Kainata taşlarla fısıldayan adam’’ olarak da tanınan Rogers, daha önce İsrail Arava Çölü, Şili Atacama Çölü, Bolivya Altiplano Bölgesi, Sri Lanka Krunegala Bölgesi, Avustralya’nın Geelong yöresi, İzlanda’nın Akureyri noktası, Çin’deki Gobi Çölü’nde ve Hindistan’da dev heykeller yapmıştı. Kapadokya’da yükseklikleri 10 metreye ulaşan heykeller, Rogers’ın en son yaptığı eserler olarak biliniyor.
(İHA)