BIST 10.269
DOLAR 32,35
EURO 34,79
ALTIN 2.393,73
HABER /  GÜNCEL

G.Saray hakkında şok ihbar mektupları

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu cuma günkü toplantıda üç mektubu gündeme alıyor.

Abone ol

Mektuplarda, sarı kırmızılılar, Manisasporlu Yiğit Gökoğlan, Kayserisporlu Nordin Amrabat ve Antalyasporlu Necati Ateş transferlerinde, rakip takım oyuncusuna maçtan önce teklif götürmekle itham ediliyor.

Sabah yazarı Hıncal Uluç da aynı haberi aylar önce yazmış ve Galatarasay'ı şike yapmakla suçlamıştı. Yine Beşiktaş kulübü, yapacağı şike savunmasında Galatasaray'ın bu transfer görüşmelerini gündeme getireceği belirtiliyor

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, üç ayrı taraftar tarafından ayrı tarihlerde gönderilen bu mektuplarda Galatasaray, yaptığı transferlerde etik davranmamakla suçlanıyor.

Galatasaray emsal oldu
Beşiktaş yönetiminin yapacağı şike savunması Galatasaray'ı kızdıracak. Peki siyah beyazlılar kurula neler anlatacak? Ayrıntılar için tıklayın.


ETİK KURULU'NA SEVK EDİLEBİLİRLER

Gerçekleşen Yiğit Gökoğlan ve Necati Ateş transferleriyle, Kayserispor'da kadro dışı kalan fakat yazdığı özür mektubuyla takıma geri dönen Amrabat'a götürülen tekliflerin sportif ahlaka aykırı olduğu iddia ediliyor.

Futbol Federasyonu başkanlığını vekaleten yürüten Hüsnü Güreli'ye gelen söz konusu mektuplar, cuma günü yapılacak TFF Yönetim Kurulu toplantısında gündeme alınacak. Galatasaray Kulübü hakkında maç öncesi oyuncu ayartmaya yönelik yapılan ihbar toplantıda görüşülerek, sarı kırmızılıların Etik Kurulu'na sevk edilip, edilmemesine karar verilecek.

21 Aralık 2011 tarihinde Galatasaray'ın Kayserisporlu futbolcu Amrabat'a kulübünden habersiz transfer teklifinde bulunması ortalığı karıştırmıştı. İşte bu olay üzerine Uluç Sabah gazetesindeki röportajında şunları söylemişti:

PİS BİR OLAY

Olayın iç yüzünü bir türlü anlayamadık. Olay bir defa pis bir olay... Lig devam ederken Galatasaray'ın o ligdeki bir futbolcuya talip olması ve bu konuda görüşmeler yapması çok yanlış. Emenike olayı şike dosyasına bu yüzden girdi. Bütün bunlar bilinirken, Galatasaray ocak ayında Amrabat'ı almak istiyorsa eğer bunu konuşacağı makam Kayserispor Kulübü'dür. Kayseri yönetimine başvurur 'Biz ara transferinde Amrabat'ı almak istiyoruz. Uygun görüyor musunuz?' Adamlar uygun görürlerse, herkesin gözünün önünde görüşmeler resmen başlar, uygun görmüyorsalar da kapanır gider. Kayserispor bas bas bağırıyor 'Benim kiralık adamım yok' diye.

FENERBAHÇE'YE DAVA AÇAN SAVCILARIN BU OLAYI SORUŞTURMASI LAZIM

Amrabat 'Ben Galatasaraylı olacağım günleri bekliyorum.' Niye bekliyor? Amrabat doğma büyüme Türkiyeli de Galatasaray aşığı da mı Galatasaray forması giymeye uğraşıyor? Bir takım teklifler almış.

Lig oynanırken kulüpten habersiz futbolcuya teklif yaptın mı bunun adı şike! Ayıp! Futbol ahlakına sığmaz. Bir yandan Galatasaray Başkanı Ünal Aysal bütün Türkiye'yi karşısına alma pahasına 'Futbolun ahlakı esastır. Federasyon kuralları uygulamalıdır' diyor. Kendisi el altından Amrabat'a teklifler götürüyor. Bu nasıl iş!.. Bu nasıl bir standart!.. Ben nasıl güveneceğim Galatasaray yönetimine? Çok ayıp bir şey!.. Fenerbahçe için dava açan savcıların bu olayı soruşturmaları lazım.