BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.437,23
HABER /  GÜNCEL

Beşiktaş Galatasaray'ı örnek aldı

Beşiktaş yönetimi yapacağı şike savunmasında Galatasaray'ın transfer girişimlerini örnek gösterecek.

Abone ol

Beşiktaş’ın, hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Avukat Ahmet Akpınar, şike ve teşvik soruşturması nedeniyle 14 Şubat’ta başlayacak mahkeme öncesinde, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Milliyet'ten Serdar Sarıdağ'ın haberine göre siyah - beyazlı idareci, Beşiktaş ile ilgili yapılacak olan savunmalarda, Galatasaray'ın transfer girişimlerini emsal olarak göstereceklerini ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile oynanan Türkiye Kupası finali öncesinde Beşiktaş’ın İbrahim Akın ve İskender Alın’a yönelik transfer girişimini şikeye teşebbüs olarak değerlendirilmesini kabul etmeyen Beşiktaş'ta Serdal Adalı, Tayfur Havutçu ve Ahmet Ateş’in avukatlarının, mahkeme heyetine Galatasaray’ın transfer politikasını anlatacakları bildirildi.

Sarı - kırmızılı kulübün, ara transfer için Kayserisporlu Amrabat, Manisasporlu Yiğit ve Antalyasporlu Necati ile yaptığı transfer görüşmelerinin ve gazete küpürlerinin savunma dosyasında yer alacağı ifade edildi. 

PFDK SUÇ OLMADIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Konuyla ilgili olarak açıklamaya yapan Akpınar, “Bizim amacımız Galatasaray’ı suçlamak değil, Beşiktaş’ı savunmak ve suçsuzluğumuzu ispatlamaktır. Ezeli rakibimiz tıpkı iddianamede bize yöneltilen  suçlamalarda olduğu gibi rakipleriyle oynayacağı maçlar öncesinde o rakiplerin futbolcularıyla transfer görüşmelerinde bulunmuştur. Bunun yanı sıra PFDK’nın, Galatasaray’ın Amrabat ile yaptığı transfer görüşmelerinde de herhangi bir etik dışı suç olmadığını belirtmiştir. Bütün bu yaşananlar savunmamızda yer alacaktır” diye konuştu.

Hatırlanacağı gibi Galatasaray’ın Amrabat ile ilgilenmesi, Kayserispor Yönetimi'ni ayağa kaldırmıştı. Kayserispor Menajeri Süleyman Hurma ise bu konuda TFF’ye şikayette bulunmuş, ancak Cim-Bom'un yaptığında bir disiplin suçu görülmemişti.