BIST 9.071
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.326,16
HABER /  SAĞLIK

Grip olunca ne kadar su içmeliyiz?

Kış aylarını iliklerimize kadar hissettiğimiz şu günlerde grip olunca ne kadar su içmeliyiz? Diyetisyen Gamze Şanlı Ak cevapla.tv'ye açıkladı.

Abone ol

Kış ayları geldi çattı, etrafımızda hapşıran öksüren insanlar sardı. Peki kış aylarında grip olmamak için neler yapılmalı, grip olunca ne kadar su içilmeli Diyetisyen Gamze Şanlı Ak açıkladı.

"Grip olduğumuzda vücud direncini arttırmak için yeterli miktarda su tüketimi çok önemlidir" diyen Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak, Grip olduğumuzda ne kadar su içmeliyiz? sorusunu cevapla.tv aracılığı ile yanıtladı. 

İşte Uzman Diyetisyen Gamze Şanlı Ak'ın anlattıkları:

Su oksijenden sonra en çok ihtiyaç duyduğumuz öğe olarak karşımıza çıkmaktadır. Biz uzmanlar günde iki, iki buçuk litre kadar su tüketimini önermekteyiz ki bu 8-12 bardağa tekabül ediyor.

Eğer su miktarını arttırmayı istiyor ve suyu salt tüketmeyi sevmiyorsanız, ben genelde aromalandırma yöntemini öneriyorum. C vitamini ihtiyacının da arttığı grip döneminde suyumuzu zenginleştirebiliriz. İçerisine limon, portakal gibi turunçgiller ve maydanoz gibi C vitamini açısından zengin bitkiler ile tarçın, nane, karanfil gibi baharatlarla suyumuzu aromalandırmamız mümkün.

Su özellikle besinlerin sindirimi, emilimi, taşınması ve zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılması açısından oldukça önemlidir. Aynı zamanda grip döneminde vücut ısı denetimine yardımcı olmaktadır. Bu nedenle grip olduğumuzda da günde iki, iki buçuk litre su içmeyi unutmamalıyız.