BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Göztepe'nin 6 puanı silindi

Seksen yılına büyük başarılar sığdıran Göztepe zor durumda. FİFA, Yetiştirme bedelini ödemeyen kulübün altı puanını sildi. Asıl tehlike borcun ödememesi halinde yaşanacak.

Abone ol

İki yıl önce Almanya'dan transfer edilen Gökhan Kula'nın eski kulübü Berlin Türkiyemspor, 40 bin euro yetiştirme bedelini ödemediği gerekçesiyle sarı kırmızılı kulübü FİFA'ya şikayet etti.

Alman Futbol Federasyonu kanalıyla yapılan şikayeti değerlendiren FİFA, yapılan tüm uyarılara rağmen parayı yatırmayan Göztepe'nin 6 puanını silinmesine, borcun ödenmemesi halinde ise bir alt kümeye düşürülmesine karar verdi.

Olayı doğrulan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Özgener, FİFA'dan gelen yazıda, “Göztepe'nin 6 puanını silmediğiniz ve bu konudaki karar yazısını bize göndermediğiniz taktirde, Türk kulüpleri ve Türk milli takımı uluslararası müsabakalara alınmayacak'' ifadesinin yer aldığını söyledi, şöyle konuştu:

“Göztepeli yöneticilerle bu konuyu ele aldık. Son olarak bize Türkiyemspor'dan alınan ve borcun ödendiğini gösteren Şubat 2004 tarihli bir ibraname verdiler. Bu belgenin işe yarayacağını umuyorum.'' Benzer bir olayın geçen ay Kocaelispor'un başına geldiğini hatırlatan Mahmut Özgener, yeşil siyahlı takımın Ayew ve Lazarov'un 134 bin dolar borcunu son gün ödeyerek 6 puanını silinmekten kurtardığını açıklarken şunları söyledi:

“FİFA, bu konularda çok hassas. Eğer verilen sürede borç ödenmezse Göztepe lige eksi 6 puanla başlar. İkinci sürenin sonunda ise bir alt lige, yani amatör kümeye düşürülür. Ayrıca olayın milli takımı ilgilendiren boyutu da var. Ancak sorunu o noktalara gelmeden çözmenin yollarına arıyoruz.''

Kaynak: