BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.491,39
HABER /  DÜNYA

Gözler UEFA’da

Şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın savunmalarını vermesinin ardından Türkiye, UEFA’d...

Abone ol

Şike soruşturması kapsamında UEFA Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın savunmalarını vermesinin ardından Türkiye, UEFA’dan gelecek haberleri beklemeye başladı.
UEFA’nın Fenerbahçe ve Beşiktaş hakkında aldığı kararı bugün açıklaması bekleniyor. UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Palacios, Fenerbahçe’nin iki yıl Avrupa kupalarından men edilmesini talep ederken; Aziz Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, Ali Yıldırım ve Cemil Turan’ın ise hak mahrumiyeti ile cezalandırılmasını istemişti.
Beşiktaş’ı ise 1 yıl Avrupa’dan men talebiyle Disiplin Kurulu’na sevk eden müfettiş, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu’ya hak mahrumiyeti talep etmişti.
Fenerbahçe ve Beşiktaş, ceza almaları halinde konuyu Tahkim Kurulu’na, oradan da sonuç alınamazsa CAS’a taşıyacak. UEFA Tahkim Kurulu’nun itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz’a kadar bir sonuca varması bekleniyor. İki kulübün Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS’a da başvurma hakkı bulunuyor.
(İHA)