BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.410,13
HABER /  GÜNCEL

Göstericilere 'Ne Kürdistan'ı lan' diye bağırdı

Elazığ'da IŞİD'i protesto eden grup ile vatandaş arasında gerilim yaşandı. Protestocuların önüne geçen vatandaş 'Ne Kürdistan'ı diye bağırdı.

Abone ol

Tüm Türkiye'de baş gösteren Kobani protestolarına bir tepki de Elazığlı bir vatandaştan geldi. IŞİD'i protesto eden gruba 'Kürtçe konuşmayın' diyen vatandaş, "Ne Kürdistan'ı lan" diye bağırdı.

Kobani'de IŞİD saldırılarını protesto etmek için dün başlayan şiddet eylemleri bir çok kentte bugün de devam ediyor. Öğle saatlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde olaylar çıktı. Elazığ'da da Kobani'de IŞİD saldırılarını protesto eden bir grup yürüyüş yaptı.

"TÜRKÇE KONUŞ ANLAMIYORUZ"

Elazığ'da DBP'liler Hozat Garajı'nda toplanıp PTT Meydanı'na yürüdü. Yürüyüş sırasında polis ile protestocular arasında itişmeler yaşandı. Burada DBP il başkanı Kürtçe konuşurken yanına yaklaşan bir kişi 'Türkçe konuş anlamıyoruz' dedi.

"NE KÜRDİSTAN'I LAN" DİYE BAĞIRDI

Gruptakilerin 'Kürdistan' diye bağırması üzerine bu kişi 'Ne kürdistan'ı' diye tepki gösterince polis tarafından uzaklaştırıldı. Daha sonra oturma eylemi yapan grup dağıldı.