BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,16
HABER /  GÜNCEL

Görüntüleri ortaya çıkmıştı! Kendini böyle savundu: Korktum

ERZURUM'da FETÖ ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan ve gözaltına alınmadan önce delilleri yok etmeye çalıştığı görüntüleri basına yansıyan Prof. Dr. Halil İbrahim Tanç, konuştu.

Abone ol

ERZURUMCumhuriyet Başsavcılığınca, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel  Devlet Yapılanması'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve suça  karışanların saptanması amacıyla başlatılan soruşturmalar devam ediyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi  ekipleri, Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Atatürk Üniversitesinde FETÖ ile  bağlantılı kişileri saptamak üzere bazı akademisyenler ile çalışanların  faaliyetlerini mercek altına aldı.

Araştırmalar sonucu FETÖ ile bağlantısı olduğu belirlenen ve gözaltına  alındıktan sonra tutuklanan eski İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.  Tanç'ın delil kararttığını tespit eden ekipler, üniversiteye ait güvenlik kamera  kayıtlarını inceleyince Tanç'ın odasındaki bilgisayar kasasını alarak evine  götürdüğünü, flash bellekleri de çöpe attığı belirledi.

Bu doğrultuda Tanç'ın üniversite lojmanlarındaki evine giden ekipler,  iş yerinden eve götürülen bilgisayar kasasını ve aynı bölgedeki çöp kutusunda da  3 flash belleği buldu.