BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93
HABER /  GÜNCEL

Görmez'in yeni imam tanımı

Diyanet İşleri Başkanı Görmez artık personellerin sadece hafız olmasının yetmediğini söyledi.

Abone ol

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez Diyanet'e bağlı personellerde iyileştirmeye gittiklerini açıkladı. Görmez personel kadrosu olarak amaçladıkları hedefin her mihrapta fakülte mezunlarının olması gerektiğni söyleyerek ayrıca her personelin en az iki yabancı dil bilmesini istediklerini belirtti.

Görmez artık görev yapmak için tek başına hafızlığın yeterli olamayacağını belirterek personeller konusunda amaçladıklarını anlattı.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 'İl Müftüleri İstişare Toplantısı' için gittiği Afyonkarahisar'da gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Yeni bir müftülük medeli üzerinde çalıştıklarını belirten, Diyanet'te görev yapmak için tek başına hafızlığın yeterli olmadığını belirten Görmez, değişen çağa dikkat çekti.

DÖRT YILLLIK FAKÜLTE MEZUNU OLMALI 

''Artık her mihrapta görev yapan arkadaşımız, 4 yıllık fakülte mezunu olsun istiyoruz'' diyen Görmez, "Camilerde bir iki yabancı dil bilen arkadaşımız olsun istiyoruz" şeklinde konuştu.

İKİ YABANCI DİL BİLMELİ 

Görmez, şunları söyledi:
''Artık her mihrapta görev yapan arkadaşımız, 4 yıllık fakülte mezunu olsun istiyoruz. Ulu camilerde, selatin camilerde görev yapan arkadaşlarımız da en az mastır, doktora yapan, bir veya iki yabancı dil bilen arkadaşlarımız olsun istiyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı, açık bir üniversite gibi çalışıyor. Bütün personelin eğitim seviyesini yükseltmek için büyük bir çaba içindeyiz. İnsanımız değişiyor, çağımız değişiyor, ülkemiz değişiyor, gençlerin bilgi ve bilinç düzeyi değişiyor, camiye gelen cemaatin bilgi seviyesi değişiyor. Mihrapta, kürsüde, minberde görev yapan arkadaşımızın da bilgi ve bilinç seviyesini yükseltmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz.''

YENİ MÜFTÜLÜK MODELİ

'İstiyoruz ki; müftülüklerimiz sadece imamların yönetimini yerine getiren bir bürokratik mekanizma değil, şehirlerin ruhuna hizmet eden, şehirlerin manevi hayatına, şehirlerin dini hayatına, şehirlerdeki o birlik, beraberlik, ahengin oluşmasına katkıda bulunan, birer yönetici olsunlar. Onun için 81 ilimizin her birisinin en önemli manevi sorunlarını ele aldık, almaya devam ediyoruz.

CAMİLER BÜTÜN İNSANLARA AÇILMALI

Cami meselesi de üzerinde duracağımız konular arasında. Biz istiyoruz ki; camiler sadece namaz vakitlerinde açılıp kapanan ve sadece içinde namaz kılınan bir mekan olmaktan çıkarılıp, namaz kılsın ya da kılmasın bütün insanların hayatına bir güzellik katan birer mabede dönüşsünler istiyoruz. Çalışmalarımız hep bu yönde.''

ATAMA BEKLEYEN HAFIZLAR

Atama bekleyen hafızlarla ilgili çıkan haberleri takip ettiğini belirten Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görev almak için hafızlığın tek başına yeterli olmadığını, onunla birlikte İmam Hatip Lisesi'nin bitirilmesi gerektiğini söyledi.