BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.393,90
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Görme engelli Azime'nin büyük hayali

Antalya Manavgatlı yedi ay önce 2 gözünün görme becerisini kaybeden Azime Yılmaz(18), hedefleriyle hayata tutunuyor.

Abone ol

Antalya Manavgatlı yedi ay önce 2 gözünün görme becerisini kaybeden Azime Yılmaz(18), hedefleriyle hayata tutunuyor.

Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün açtığı Braille alfabesi (görme engelliler alfabesi) kursuna katılan Azime Yılmaz, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na hazırlandığını, hedefinin ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni kazanmak olduğunu söyledi.

7 aydır 2 gözünün hiç görmediğini belirten Yılmaz, yeni hayatına inancın gücüne sığınarak alışmaya çalıştığını kaydetti. Herkesin engelli adayı olduğu sözüne kendisinin örmek olduğunu belirten Yılmaz, karanlık dünyasına ışık olması ve sosyal engellere takılmamak için görme engelliler için hayati öneme sahip alfebeyi öğrenmeye çalıştığını ifade etti. Yılmaz, görme sorunu ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Hastalığa bağlı 2 gözümü kurtarmak için çok sayıda göz doktoruna gittim. Fakat gözlerimin görmesini sağlayamadık. Gözlerim görürken liseyi bitirdim. Gözlerimi yitirince umudumu kaybetmedim. YGS'ye hazırlanıyorum, hedefim avukat olmak. Gözlerimi yitirsem de hayata tutunmada umudumu hiç yitirmedim. Allah inancım beni yeni hayata tutunmada en büyük moral oldu."