BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  DÜNYA

Gorbaçov'dan taraftara diyalog çağrısı!

Eski Sovyetler Birliği Lideri Mihail Gorbaçov, sınır ihlali yapan Rus uçağının düşürülmesiyle gerilen Türk-Rus ilişkilerini değerlendirdi. Garbaçov, tansiyonun düşürülmesi için taraflara diyalog çağrısı yaptı.

Abone ol

Eski Sovyetler Birliği Lideri Mihail Gorbaçov, düşürülen Rus uçağıyla taraflar arasında yükselen tansiyonu düşürmek için liderlere çağrıda bulundu. Her iki tarafından taviz vermesini isteyen Gorbaçov, diyalog çağrısı yaptı.

Uçağın düşürülmesinin ardından her iki taraftan üst düzey yetkililerin olayı açığa kavuşturmak için bir araya gelmesinin beklediğini ifade eden Gorbaçov, "Ne yazık ki böyle bir gelişme yaşandı. İlişkilerin son birkaç yıldaki durumuna gelinmek için çok şeyler yapıldı. Benim dönemimde de ilişkilerin geliştirilmesi için çok işler görüldü. Bizim ülkelerimizin kalkınmasına katkı sağlayan büyük ve geniş ilişkilerimiz var" diye konuştu.

TAVİZ VERMEYİ ÖNERDİ

Rusya ve Türkiye ilişkilerinin kötüleşmesinin sadece iki ülke için kayıp olmadığını, Avrupa işlerine de darbe vurduğunu belirten Gorbaçov, bu darbenin Ortadoğu'nun güvenliğini de etkileyeceğini savundu.

"Siyasetçiler bu ilişkilerde kendi sorumluluk ve rollerinin farkına varmalıdır" diyen Gorbaçov, taraflara taviz vermeyi ve ilişkilerin düzelmesi için aracılardan faydalanmayı tavsiye etti.

DİYALOG ÇAĞRISI

Gorbaçov, "Her bir şartta diyalog kurulmalıdır. Eğer ilk aşamada diyalog sağlanmasa bile her şeye rağmen ilişkileri düzeltmek için yollar aramak lazım" ifadelerini kullandı.