BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  GÜNCEL

Baykal'dan Rus uçağı için ilginç yorum!

Rusya ile yaşanan uçak krizine değinen Deniz Baykal " işler tam tersine döndü... Çok ağır bir kriz yaşanıyor" dedi.

Abone ol

CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, "Birdenbire öyle bir tablonun içerisine girdik ki istikrar var, kalkınma var, turizm hızla gelişiyor, işte G-20 ülkeleri toplantıları Antalya’da yapıldı, büyük bir propaganda oldu derken birdenbire işler tam tersine döndü" dedi.

CHP Kemer İlçe Örgütü’nün olağan genel kurulu Kemer Belediyesi Kültür Salonu’nda yapıldı. Genel kurula, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök de katıldı. Genel kurulda konuşan Deniz Baykal, ülkede iktidar partisi de dahil kimsenin mutlu olmadığını söyledi.

’EN AĞIR BEDELİ ANTALYA ÖDÜYOR’

Rusya ile yaşanan uçak krizine de değinen Deniz Baykal, şöyle dedi:

"İşte bir uçak düşürüldü. Vay uçak düşürdük, iyi mi yaptık, vay bundan sonra ne olur, bunun arkasında ne yatıyor falan sorular ortaya çıkıyor. Şimdi Türkiye öyle bir noktada ki, içine girdiğimiz Ortadoğu manzarası ve Ortadoğu manzarasının giderek Türkiye’yi daha hedefe koyan, Türkiye’yi giderek daha tehlikeli istikametlere sürükleyen baskılar yaratıyor olması, giderek bu sürecin bir parçası haline Türkiye’nin kaçınılmaz olarak dönüşmeye başlamış olması, bütün ülkemize ağır bedel ödetiyor. Kabul etmeliyiz ki en ağır bedeli de Antalya olarak biz ödüyoruz. Yani birdenbire öyle bir tablonun içerisine girdik ki istikrar var, kalkınma var, turizm hızla gelişiyor, işte G-20 ülkeleri toplantıları Antalya’da yapıldı, büyük bir propaganda oldu derken birdenbire işler tam tersine döndü. Şimdi çok ağır bir turizm darbesiyle karşı karşıyayız. Büyük yatırımcıların çok ciddi krizlere girmekte olduğu, iptallerin yaygınlaştığı ve turizm işletmecilerinin artık Kredi Garanti Fonu’ndan birbiri ardına büyük şirketler dahil yardım talep etmek zorunda kaldıkları ifade edilir hale geldi. Turizmin yanında sebze ve meyve sektörü, tarımsal üretim, ihracat sektörü çok ciddi bir darbe yedi. Hadi, Kredi Garanti Fonu ile turizmcilerin geçici tedbirler almaları mümkün ama üreticiler ve ihracatçılar için böyle bir şans da yok. Çok ağır bir kriz yaşanıyor."

’YUNAN UÇAKLARINI NEDEN DÜŞÜRMÜYORSUN?’

Genel kurulda konuşan Milletvekili Mustafa Akaydın da Rusya ile yaşanan uçak kriziyle ilgili durumun çok vahim olduğunu kaydetti. Yaşanan krizin Antalya ekonomisine 6.5 milyar dolar zarara neden olacağını savunan Akaydın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın krizle ilgili açıklamalarını eleştirdi. Akaydın, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları bende şaşkınlık uyandırıyor. Bir yerde diyor ki ’uçağı biz düşürdük, her zaman da düşürürüz’, öbür taraftan da ’nasıl özür dilerim’in yollarını arıyor. Bunun en açık örneği ’Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik’ demesi. O zaman niye direniyorsun? ’Rus uçağı olduğunu bilseydik düşürmezdik’ demek ayıplı bir siyasi yaklaşımdır. O zaman şunun hesabını sorarlar; Ege adalarının üzerinde sık sık hava tacizleri yaşanmaktadır. O zaman Yunan uçaklarını neden düşürmüyorsun?" diye konuştu.