BIST 10.793
DOLAR 32,22
EURO 34,83
ALTIN 2.416,58
HABER /  GÜNCEL

Google harita trafiğine sınır getirecek

Google, haritalarına verilen bağlantıların aşırı internet trafiği yaratması halinde şirketlerden ücret istemeye hazırlanıyor.

Abone ol

Google, adresini göstermek ya da belirli adreslere yönlendirme yapmak için harita programına bağlantı veren şirketlerden, internette aşırı yoğun trafiğe yol açarlarsa ücret ödemelerini isteyecek.

Google, 1 Ocak 2012'den itibaren Google Maps hizmetine günde 25 bin harita vuruşu sınırı getirmeyi öngörüyor.

Bu sayının üzerine çıkıldığında, işyerinden kullanım ücreti istenecek.

İnternet siteleri, özellikle de gezi şirketleri, müşterilerini sorguladıkları yerler konusunda bilgilendirmek için Google haritalarından sıkça yararlanıyor.

Söylentilere göre Google, 25 bin tıklama limiti üzerindeki her 1.000 tıklama için şirketten 4 dolar ücret kesecek.

Google bu uygulamanın sıradan kullanıcıları etkilemeyeceğini, kullanıcıların ancak binde 3,5'ini kapsayacağını belirtiyor.

Google yetkilileri, uzmanlarının harita kullanım alışkanlıklarını inceleyip gerekli teknik ölçüm altyapısını kurmak için zamana ihtiyacı olacağını kabul etti.

Ancak bu adımı geleceğe yönelik bir girişim olarak ifade etti.

Google harita arayüzü ürün sorumlusu Thor Mitchell, "limit getirme fikrinin endişe yarattığının bilincindeyiz. Ancak harita uygulamalarının giderek yayılması karşısında, ürünün uzun vadeli geleceğini gözetmek ve en yüksek hacimli kar amaçlı şirketlerce kullanıldığı zaman bile işlerliğini sağlamak durumundayız." diye konuştu.