BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Gökhan Gönül'den kötü haber

Kritik Kazakistan ve Avusturya maçları öncesi Ay-Yıldızlılar, Gökhan Gönül'ün sakatlık haberiyle yıkıldı.

Abone ol

Yıldız futbolcu dün akşam yapılan son idmanda kaburgasına aldığı darbe nedeniyle ciddi şekilde sakatlandı. Daha önce bir başka kaburgasından da sakatlık yaşayan Gökhan’ın, Kazakistan ve Avusturya maçlarında forma giyemeyeceği öğrenildi.

Teknik direktör Guus Hiddink’in sakatlığı bulunan Servet’i de bugünkü Kazakistan maçında görevlendirmeyeceği ve Avusturya mücadelesine saklayacağı bildirildi. Gökhan’ın bölgesinde Sabri’nin, Servet’in yokluğunda ise Egemen Korkmaz’ın 11’de görev alması bekleniyor.

AYDINLAR'DAN MESAJ VAR

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, asıl amaçlarının 2012 Avrupa Şampiyonası finallerine katılmak olduğunu vurgulayarak, Kazakistan maçıyla ilgili kesin konuştu. Aydınlar, “Euro 2012 elemelerinde grubumuzdaki son 4 karşılaşmanın üçünü evimizde oynayacağız. Taraftarlarımızın TT Arena’yı dolduracağını düşünüyorum. Galip geleceğimize dair teknik heyet ve futbolculara güvenim tam” dedi.

'HER ŞEY ELİMİZDE'

Burak Yılmaz, Avrupa Şampiyonası’na katılma adına her şeyin kendi ellerinde olduğunu söyledi. Yıldız oyuncu, “Kalan tüm maçlardan galip ayrılacak güçteyiz. Şimdi galibiyet ile tanışıp Avusturya’ya o moralle gitmek istiyoruz. Futbol dışındaki tüm gelişmeleri burada unuttuk. Biliyoruz ki final niteliği taşıyan sadece dört maçı kazandığımızda şampiyonada olacağız. Taraftarımızdan da destek bekliyoruz” diye konuştu.

İSTATİSTİKLER BİZİ GÖSTERİYOR

Avrupa Şampiyonası elemeleri A Grubu’ndaki 7. maçında bugün Kazakistan ile karşılaşacak olan Ay-Yıldızlılar, daha önce Kazakistan’la oynadığı 3 maçı kazanırken, toplamda 13 kez rakip fileleri havalandırdı ve kalesinde hiç gol görmedi. Toplamda 483. maçına çıkacak olan A Milli Takım, 173 galibiyet, 114 beraberlik ve 195 yenilgi aldı. Öte yandan Guus Hiddink, bugün 11. kez milli takımın başında maça çıkacak.