BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  SPOR

Gökdeniz mili forma için ne dedi?

Barcelona gibi bir dünya devini yenen Rubin Kazan'da galibiyet golünü atan Gökdeniz duygularını anlattı.

Abone ol

Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona filelerini havalandırarak takımı Rubin Kazan'a 2-1'lik galibiyeti getiren Gökdeniz Karadeniz, attığı golün anlatılamayacağını, ancak yaşanılabileceğini söyledi.

Barcelona'nın stadı Nou Camp'taki ortamın çok güzel ve etkileyici olduğunu belirten Gökdeniz, "Galibiyet beklemiyorduk; ancak karşılaşmaya iyi hazırlanmıştık. Teknik direktörümüzün maç öncesi bize verdiği taktiği uygulamaya çalıştık ve kazandık. Benim golümle kazanmış olmamız ayrıca mutluluk verici. Gol anındaki hislerimi anlatamam." dedi.

Rusya'da şampiyonluk yaşadığını belirterek, Rubin Kazan'ın şu anda lider durumda olduğuna dikkati çeken Gökdeniz, "Buradaki iyi performansımın görülmesi için Barcelona'ya gol atmam mı lazımdı? Türk futbolcusunun ilgi görmesi için İngiltere ya da Almanya'da mı oynaması gerekiyor? Nedense Türk futbolcusunun Rusya'da yaptıklarıyla ilgilenilmiyor." şeklinde konuştu.

Rubin Kazan'ın 50 yıl sonra, 50. yılında şampiyon olduğunu kaydeden milli futbolcu, "Şampiyonluktan sonra cumhurbaşkanı tarafından kabul edildik. Kimse gelip, hatırımı sormadı." ifadesini kullandı.

Türk futbolcuların yurtdışındaki başarılarından o oyuncunu isminin değil, 'Türk futbolcusu' teriminin gündeme geldiğinin altını çizen Gökdeniz, şöyle devam etti:

"Türk futbolcular büyük-küçük takımı ayrımı yapmaksızın yurtdışına çıkmalı ve mümkün olduğunca da futbol hayatına yurtdışında devam etmeli. Son dönemde yurtdışına çıkan Türk futbolcusu sayısının düşüşü düşündürücü. Türk futbolcusu olarak Barcelona'ya gol atarak Türk halkını bir nebze sevindirdiysem ne mutlu bana." Gökdeniz Karadeniz son dönemde Milli Takım aday kadrosuna çağrılmamasına ilişkin bir soruyu da şu cevabı verdi:

MİLLİ TAKIM FORMASI TAŞIMAK ONURDUR

"Ben kendi mesleğime nasıl saygı duyulmasını bekliyorsam, Milli Takım teknik direktörünün de kadro tercihine de saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum. Milli Takım formasını taşımak bir onurdur ve ben kutsal formayı taşımaya her zaman hazırım."