BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gökçekten tünel yollar önerisi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'ten Ankara'daki trafik sorununu çözecek öneriler...

Abone ol

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara’da her geçen gün araç sayısının arttığını belirterek, “Başkent’te artık tünel yolların yapılmasının zamanı gelmiştir” dedi.

Başkan Gökçek, Ankara Minibüscüler Esnaf Odası’nın Atatürk Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu toplantısında konuştu. Ankara’da her geçen gün araç sayısının arttığına dikkat çeken Başkan Gökçek, trafiğinde artan araç sayısı nisbetinde sıkıntıya girdiğini söyledi.
Başkan Gökçek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ankara’da Belediye Başkanı seçildiğimde trafiği rahatlatmak için gerçekleştirmeye başladığım alt-üst geçitlere karşı çıkanlar bugünde karşı çıkmaya devam ediyorlar. Bugün yaptığımız alt – üst geçit sayısı 110’a ulaştı. Eğer bunları yapmasaydık bugün Ankara trafiği ne durumda olurdu?”

4 YENİ ALT-ÜST GEÇİT GELİYOR
Bu yıl en az 4 alt – üst geçit yapmayı planladıklarına dikkat çeken Başkan Gökçek, “Birincisi Gençlik Parkı’nın, eski Osmanlı Bankası’nın önünde yapacağımız alt-üst geçitle Ulus’un trafiğini rahatlatmayı planlıyoruz. Öveçler’de kamulaştırma nedeniyle duran bir alt-üst geçit meselemiz var. Bu sene mahkeme kararından sonra burayı inşa edeceğiz. Mamak tarafında Yeşilbayır’da ve zaman zaman kazaların arttığı Kayaş’ta iki alt geçidi tamamlamak istiyoruz” dedi.

2011'DE YER ALTI YOLLAR BAŞLIYOR
Keçiören bölgesinde de trafiğin çok sıkışık olduğunu kesinlikle çözüm bulunması gerektiğini kaydeden Başkan Gökçek, “Yukarıdan yol yapmamız mümkün olmadığına göre, Ankara’da tünel yolların yapılmasının zamanı geldi. Keçiören’den başlayarak, hem İstanbul Yolu’na, hem de Eskişehir Yolu’na bu sene içinde olmazsa en geç 2011’de yer altı yolları yapımını başlatmayı planlıyoruz” diye konuştu.

CHP'YE TEPKİ
Büyükşehir Belediyesi’nin başta trafik sorununu çözmek konusundaki çabaları ile diğer çalışmalarının engellendiğini kaydeden Başkan Gökçek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ne adım atarsak atalım, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde trafikle ilgili tüm adımlarımızı CHP Grubu ve Çankaya Belediyesi tarafından engelleniyor. AOÇ’ne paralel yol projesi hazırladık. Tren yoluna paralel olarak, Sincan’a kadar giden bir yeni yol için çalışmalar başlattık. Bu çerçevede karşılıklı açmayı planladığımız bulvarlarla trafiği rahatlatacak projelerimiz tamamlandı ve ihalesini yaptık. Maalesef Çankaya Belediyesi ve Mimarlar Odası mahkemeye başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırdılar. Ankara’yı rahatlatma konusunda siz bir nefes alınca bunlar rahatsız oluyor. Ama biz yılmadan projelerimizi gerçekleştirmeye devam edeceğiz.

Zannediyorum 1 veya 1.5 ay içerisinde TBMM’de AOÇ ile ilgili özel çıkacak bir yasayla 2 sene içerisinde bu projelerimizi gerçekleştirerek Ankara trafiğine bir parça daha nefes aldırmış olacağız”

Şu anda ilk örneğini Hacıbayram’da yaptıkları durağın benzerlerini tüm minibüs duraklarında 2 – 3 yıl içerisinde gerçekleştireceklerini belirten Başkan Gökçek, durak yeri olmayan bölge bırakmayacaklarını söyledi.

25 KİŞİLİK MİDİBÜS PROJESİ
Minibüs esnafının ayakta yolcu taşıma ile ilgili sorunlar yaşadığını bildiğini ifade eden Başkan Gökçek, TBMM’de çıkacak bir yasayı takip ederek ayakta yolcu sorununu çözmeyi, hatta midibüs projesi ile 25 kişinin oturarak, 25 kişinin de ayakta taşınacak projeyi planladıklarını söyledi. Başkan Gökçek, bu projeyle bazı otobüs hatlarının midibüslere bırakılmasını sağlayarak, belediye otobüslerinin de yükünün hafifletileceğini kaydetti.
Son olarak seçimlerden önce esnafa TOKİ ile işbirliği yaparak ev sahibi yapma sözü verdiğini hatırlatan Başkan Gökçek, Minibüs ve taksi esnafının arzu ederse 15 yılda kira öder gibi ev sahibi olma şansı bulacağını belirtti.