BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,71
ALTIN 2.490,97
HABER /  GÜNCEL

Gökçek'in Twitter'daki anketinin sonucu bakın ne çıktı!

Melih Gökçek'in "kadınlar için ayrı vagon" anketine Twitter kullanıcılarından 80 bine yakın cevap geldi. Takipçilerinin %52'si evet yanıtını verdi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, dün Twitter hesabından yazdıklarıyla, takipçilerine bir soru yöneltmişti.

Gökçek, Japonya'da uygulanan bir uygulamayı örnek vererek, "Ne dersiniz? Ankara Metrosu'nda da bayanlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?" sorusunu sorarak Twitter üzerinden bir anket başlatmış ve 24 saat süre belirlemişti...

80 BİN KİŞİ YANIT VERDİ!

Anketi yaklaşık 80 bin kişi yanıtladı. Gökçek, bunun bir anket rekoru olduğunu belirtirken aynı zamanda sonucu da açıkladı. Twitter kullanıcıları "bayanlara özel vagon" düşüncesini % 52 oranıyla evet cevabı gelirken, % 48'i ise bu fikre olumlu bakmıyor.

YÜZDE 52 KABUL ÇOK ANLAMLI

Bu durumu, "Twitter'da sol görüşlü olanların yoğun olduğu bir gerçek" mesajıyla açıklayan Gökçek sözlerine, "Buna rağmen %52 ile kabul çok anlamlı" diye devam etti. Gökçek böylece, yakın bir zamanda hayata geçecek olan Ankara metrosunda kadınlar için ayrı vagon projesini de takipçilerine duyurmuş oldu.