BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.413,63
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gökçek:'Bilen bilmeyen konuşuyor'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin eleştirilere cevap verdi.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin eleştirilerle ilgili olarak, "Bu yasanın Ankara ve İstanbul'un taleplerini değerlendirmek ve sadece bu illere yarayacağını söylemek inanılmaz bilgisizliktir" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Kentsel Dönüşüm Yasası'nı onaylamasının ardından konuyla ilgili İHA'ya değerlendirmede bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, yasayı bilen ve bilmeyen herkesin konuştuğunu söyledi.

Gökçek, bu yasanın kentler için bir devrim bu yasası olduğunu hatırlatarak, bu yasa sayesinde kentlerde yapılan sıradan planlamanın terk edilmesi estetik değeri yüksek olan projelerin ortaya çıkmasını sağlayacağını ifade etti. "Kentsel Dönüşüm Projelerinin Ankara ve İstanbul'un talepleri olarak değerlendirmek ve sadece bu illere yarayacağını söylemek inanılmaz bir bilgisizlik örneğidir" diyen Gökçek, şöyle devam etti:

"Belediyeciliğin 'b'sinden anlamayan bilgisiz kişilerin bu tip kanuna karşı çıkmalarını normal karşılıyorum. Bu bilgisiz kişilere Kentsel Dönüşüm Projeleri yaptırılmamalı. Mesela Ankara'da Konya yolunda olduğu gibi beton duvarlar örneği projelerle kent kirletilmeli.

Oysa gelin Dikmen Vadisi'ne bakın. Dikmen Vadisi'nde yaşamak bir ayrıcalık Türkiye'nin en yeşil en büyük reklarasyon alanlarına bu vadiler sahip ama inatçı kafalar, bilgisiz kimseler bu güzelliklere karşı çıkmaya devam edecek.

Ayrıca kamuoyunun yanıltıldığı bir konu var. Bazı bilgisiz kişiler ilçe belediyelerin kentsel dönüşümde olmadığını söylüyor bu kanunla ilçe belediyelere kentsel dönüşüm hakkı verildi. Düne kadar eski kanunda ilçe belediyelerin yetkisi yoktu. İsteseler de kentsel dönüşüm yapamazlardı oysa şimdi ilçe belediyeler bu yasayla kendileri yapacaklar."

Gökçek, Kentsel Dönüşüm Yasası'nın kanunlaşıp onaylanmasında desteğini esirgemeyen tüm bakanlar, milletvekilleri, Başbakan Erdoğan ve yasayı onaylayan Cumhurbaşkanı Gül'e sonsuz teşekkürlerini bildirdi.