BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Gökçek uyardı:Ankara karışacak cemaat bile...

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, basın toplantısında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER/ÖZEL İÇERİK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter'daki hesabından saat 15.30'da basın toplantısı düzenleyeceğini duyurmuştu. Gökçek yaklaşık yarım saatlik bir gecikmenin ardından kameraların karşısına geçti. Hedefinde CHP ve CHP'nin Ankara adayı Mansur Yavaş vardı.

Ankara'da YSK önünde çıkan olaylardan doğrudan CHP'yi ve Yavaş'ı sorumlu tutan Gökçek, "Olaylar bitmeyecek. Sosyal medyadan toplanma çağrıları sürüyor. Cemaat yurtlarındaki gençlerin de sokağa çıkması için baskılar yapılıyor" iddiasında bulundu.

Gökçek, Ankara'daki seçim tutanaklarında yapılan maddi hatalar nedeniye itirazda bulunduklarını ve itirazlar sonucunda oylarının 10 bin civarında artış göstereceğini ve seçimi açık ara kazanmış olacaklarını söyledi. 

YSK ÖNÜNDEKİ KALABALIĞA POLİS MÜDAHALESİ TIKLAYIN

Gökçek şunları kaydetti:

AÇIK ARA ÖNDEYİZ

CHP'nin bazı oyları fazla yazılmış, biz bunları dün geceden beri dökerek çalıştık. Türkiye'de een başarılı illerden biri Ankara. Hataları bulduk, bugün yaptığımız itirazlar neticesinde 10 bine yakın oyumuzu daha olacak ve 40 bini aşacak. 

Seçimlerde tahminde bulunurken 50'ye 34 diye tahmin etmiştim. 124 bin oy iptal edildi, 90 bin oyu AK Parti'ye ait, bu şekilde yüzde 3 daha ilave edilmesi lazım, böylece tahminiz de tutmuş oluyor. Ben anketlerde yanılmam, yanıldım diye üzülüyordum, bugün yaptığımız tetkiklerden yanılmadığım ortaya çıktı. 

TAHRİK EDİYORLAR

CHP milletvekilleri, Mansur Yavaş, Kılıçdaroğlu devamlı olarak insanları tahrik etmeye çalışıyor, sokaklara dökmeye çalışıyorlar. Daha önce hadise çıkaracaklarını söylemiştim. Sarıgül'ün tahrikleri de aynı iddiamızı doğruluyor. Ankara'da seçim kurullarında baskı oluşturulmaya çalışılıyor.

ÇIKACAK OLAYLARDAN CHP SORUMLUDUR

Mansur Yavaş'ın tweetlerine bakın nasıl tahrik ettiğini göreceksiniz. Bu olayların iki sorumusu var; birincisi Kılıçdaroğlu ve milletvekilleri, ikincisi Mansur Yavaş'ın kendisi. Ankara'da çıkacak olaylardan CHP sorumludur. Cemmat mensupları da yurtlara talimat verdi, yurtlardaki öğrenciler "bize baskı yapılıyor, sakağa çıkmamız isteniyor" dediler bizzat bana ulaşarak.

TEK UMUT KAOS ÇIKARMAK

CHP ciddi bir mağlubiyetler çıktı, tek umudu kaos çıkarmak. Savcışlara suç duyurusnda bulunuyorum, bunun sorumlusu bizzat Kılıçdaroğlu ve Mansur Yavaş'tır. Ya bunu önlerle ya adalet önünde hesap verirler. Twitter'da şurada toplanalım diye tweet atıyorlar. Bunlar CHP hesaplarında yapılıyor. Böyle tahriklere milletimiz gelmesin.

SADECE CHP'Yİ YENMEDİK...

Ankara'da sadece CHP'yi yenmedik. MHP'den 8 puan Mansur Yavaş'a gitti. Cemaat son gün evlere gidip Yavaş'a destek istediler. Bu 43.8'e böyle ulaştılar. Özellikle baronlar ve beynelminel güçler bu ittifaka destek veridler. Ankara kendilerine göre en zayıf halkaydı. Geçen seçimde de mağlup oldular bugün de mağlup oldular. Oyumuzu 7 puan arttırdık. Buradaki başarının en büyük payı sayın başbakanımıza aittir.

GÖKÇEK TWİTTER'DAN DUYURDU

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Twitter'daki hesabından saat 15.30'da basın toplantısı düzenleyeceğini duyurmuştu. Gökçek'ten kısa bir süre sonrada CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Melih Gökçek 15.45'te açıklama yapacağını duyurdu, ardından da ekranlara çıkıp açıklama yaptı.  Yavaş'ın açıklamalarının detaylarını takip etmek için TIKLAYIN

Gökçek tweetinde , "Önemli açıklamalar yapacağım. Herkes ekran başına" uyarısında bulundu.

melih gökçes twitter.png

DAKİKA DAKİKA ANKARA YARIŞI... (tıkla gör) 

ANKARA'DA SEÇİM SONUÇLARI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

Ankara'da seçim sonuçları yılan hikayesine döndü. CHP'nin adayı Mansur Yavaş ile AK Parti'nin adayı Melih Gökçek seçim gününden bu yana farklı zamanlarda zafer ilan etti. Gözler ise YSK'da. Mansur Yavaş, sandık sonuçlarına itiraz için başvuru süresinin bu akşam saat 17:00’ye kadar uzatılması için YSK'ya başvurdu.

mansur yavaş sandık itirazlarının süresinin uzatılması için ysk'ya başvurdu.jpg

Yavaş'ın başvurusu sonrası YSK önünde büyük bir kalabalık toplandı. Yavaş'ın başvurusu ve YSK önündeki hareketliliğin ardından Gökçek, basın toplantısı düzenleme kararı aldı.

seçim sonuçları 2014.jpg