BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,84
ALTIN 2.441,50
HABER /  GÜNCEL

Gökçek Gandi'yi Facebook'tan vurdu

Melih Gökçek, büyük dosya savaşları yaşadığı CHP liderinin kurultaydaki konuşmasını Facebook'taki sayfasından yorumladı.. Hem de ne yorumlama..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Kurultayı'nda ettiği sözler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de diline düştü. Gökçek, Kılıçdaroğlu'nu Facebook'taki sayfasından "Tİ"ye aldı, CHP liderini kızdıracak açıklamalara imza attı.

Bugün Gazetesi yazarı Gülay Göktürk'ün yazısının duygularına adeta tercüman olduğunu Facebook'taki sayfasından duyuran Gökçek, o yazıdan ilginç alıntılara da yer verdi..

Peki Gülay Göktürk o yazısında Gökçek'i bu kadar mutlu edecek ne yazmıştı? Gökçek'in sayfasından aynen alıntılıyoruz:

"Onun adı Kemal

Of of of... O ne konuşmaydı öyle!

Kılıçdaroğlu'nun kurultay konuşması sosyal demokrasinin yeni liderinin çapı, bakış açısı ve vizyonuyla ilgili bir fikir verdi sanırım.

İktidara yürüyüş kurultayında Kemal Bey'in önlerine serdiği o muhteşem "Üçüncü Yol", endişeli modernlerin bütün endişelerini gidermiş midir; cumartesi gecesi nice zamandır ilk defa huzur içinde bir uykuya dalmışlar mıdır, dersiniz?

Beni soracak olursanız, o konuşmayı dinlediğimden beri kâbuslar görüyorum. Allah esirgeye, ya Kemal Bey iktidara gelirse diye...

Her şeyi geçtik... Yeni CHP'nin yeni liderinin bırakınız Kürt sorununu çözmeyi, daha Kürt lafını bile ağzına alamamasını; ülkeyi kasıp kavuran iki dillilik tartışmasını duymazdan gelişini, Poyrazköy'deki yeni patlayıcılardan bahsetmeyip Ergenekon'a selam yollayışını, yani siyasi programdaki "eski tas eski hamam" görüntüsünü bir kenara koyduk.

Peki ya işsizlik ve yoksulluk için söylediklerine ne demeli? Onlar ne korkunç, ne akla ziyan şeylerdi öyle!

CHP lideri yoksulluk sorununu nasıl bir çırpıda çözüvereceğini birkaç cümleyle açıkladı Kurultay'da.

Aslında çözüm, insana "Şimdiye kadar neden kimse akıl edemedi" dedirtecek kadar basit: Bütün yoksulları maaşa bağlayacakmış. Böylece (Kılıçdaroğlu'nun daha önce açıkladığı rakama göre) sayıları 15 milyonu bulan yoksullar tıpkı işçi ve memurlar gibi her ay başı bankamatikten maaşlarını çekecekler ve yoksulluktan kurtulacaklarmış. Böylece "sadaka dağıtan devlet"ten "sosyal devlet"e geçmiş olacakmışız.

Harika değil mi? Ancak küçük bir sorun var: Kılıçdaroğlu on beş milyon yoksulun maaşlarını kendi cebinden vermeyeceğine göre, bir yerden verecek. Nereden? Tabii ki bizim vergilerimizden... Peki yoksulluğu ortadan kaldırmak için bulduğu bu muhteşem çözümü açıklamadan önce vergi verenlere sormuş mu; sen verginle 15 milyon yoksulu düzenli maaşa bağlamayı kabul ediyor musun, diye? Tabii böyle bir şey aklından bile geçmemiş. Çünkü onun adı Kemal..."

Gökçek bu satırlardan sonra Kılıçdaroğlu'nu bir de kendi kaleminden çıkan sözlerle eleştirdi. CHP liderinin dile getirdiği vaatleri gerçekleştirmesinin imkansız olduğunu belirten Gökçek, alaylı eleştirisinde şunları yazdı:

"Kılıçdaroğlu uçtu !Tüzük hatası nedeniyle Parti Meclisi'ni yeniden seçmek için toplananCHPkurultayına Kılıçdaroğlu'nun vaat yağmuru damgasını vurdu. CHP liderinin direkt ekonomiyi ilgilendinen sözlerinden sadece 7'sinin yıllık maliyeti 156 milyar lirayı buluyor...Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı toplam 41 vaatten 8 tanesi doğrudan ekonomiyi ilgilendiriyor. Ekonomiyle ilgili vaatlerinden bir tanesini hesaplamak hem mümkün değil hem de uluslararası ticari anlaşmalara aykırılık gösteriyor. Kılıçdaroğlu'nun, iktidar olması durumunda verdiği sözleri yerine getirebilmesi için, bugünkü bütçe gelirlerine ilave olarak her yıl yaklaşık 62 milyar, orta vadede de 56 milyar lira kaynak bulması gerekiyor.ama nasıl olsa bir kaç hafta sonra BEN BÖYLE BİRŞEY SÖYLEMEDİM der:-))"


Gökçek'in CHP liderini alaya aldığı sözler bununla da sınırlı değil.. Bir başka yazısında ise CHP liderine şu sözlerle sesleniyor:

"Sayın Kılıçdaroğlu, Çinlilerin atasözünden yola çıkarak; bir insana her gün balık vererek karnını doyurmaktan öte artık ona balık tutmayı öğretseniz ve yolunu gösterseniz daha inandırıcı olursunuz... ANKARA da beltek kurslarını örnek alabilirsin mesela...gerçi senin belediyelerinden ne hayır varki senden hayır olsun ÇANKAYA belediyesi meslek diye MİLLETe dansözlük kursu açmıştı.Kahvemi içtim, telvesini soğuttum. Başı bereli birine bir yol görünüyor ammaa 6 ay mı desem, 8 ay mı desem, fakat seneye kalmaz.."

Gökçek'in yazdığı satırlara bakılırsa, eleştiriler bununla da sınırla kalmayacak. Görünüşe göre Kurultay'daki o konuşma ve o konuşmanın sahibi Kılıçdaroğlu'nu dilinden epey süre düşürmeyecek..