BIST 9.916
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.445,13
HABER /  GÜNCEL

Gizli tanık denizdeki fuhuşu anlattı

Antalya'da görülen davada dinlenen gizli tanık, fuhuş çarkını anlattı. İşte mahkeme heyetini de şaşırtan ifade;

Abone ol

Savarona Yatı'na düzenlenen fuhuş baskınıyla ilgili davada yargılanan tutuklu sanıklardan 4'ü, ilk duruşmada tahliye edildi. 2 sanığın tutukluluğunun devamına karar verildi. Tahliye edilen sanıklara yurt dışına çıkış yasağı ile duruşmalara katılma zorunluluğu getirildi.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen ve bu sabah başlayan davanın ilk duruşması, öğle yemeği arasının ardından saat 16.20'ya kadar sürdü. Tevfik Arif'in ardından ifadeleri alınan 9 sanık da haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. 

Tutuklu sanıklardan Gündüz Akdeniz, Tevfik Arif'in yanında 17 yıldır çalıştığını belirterek, kendisinin ve iş adamı Arif'in fuhuş suçlamalarıyla ilgilerinin olmadığını savundu. Davanın tutuklu tek kadın sanığı olan Hülya Erdoğan da, 25 yıldır eğlence sektöründe organizatörlük yaptığını belirterek, fuhuşla ilgisinin olmadığını, Savarona Yatı'ndaki davet için de müzisyen ve dansöz temin ettiğini söyledi.

GİZLİ TANIĞIN İFADELERİ OKUNDU 

Duruşmada, gizli tanık ''Orta Asya''nın soruşturma savcısına verdiği 4 sayfalık ifadenin özeti okunurken, gizli tanığın, Tevfik Arif'in, fuhuştan menfaat sağlamadığını ancak ''sapkın ve küçük yaştaki kızlarla ilişkileri'' bulunduğuna yönelik suçlamalarda bulunduğu belirtildi.

Türkiye'de zincir oteli bulunan bir iş adamının Rusya'daki bağlantıları, ticari ilişkileri ve para kaynağını Tevfik Arif'in sayesinde kurduğunu öne süren gizli tanık, otel sahibinin de, Arif'in ''sapkın yaşamı'' nedeniyle rahatsız olduğunu bildiğini iddia etti. Gizli tanık, zincir otelin Antalya'daki tesisinde Tevfik Arif ve misafirlerinin, otele kayıtları yapılmayan küçük yaşta kızlarla birlikte olduklarını da öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt, davada ''insan ticareti'' suçu mağdurları olarak yer alan Rus uyruklu genç kadınların ve kızların, savcılıkta susma hakkının kullandıkları ve sorulara cevap vermedikleri yönündeki belgeleri okudu. Savcılıkta ifade veren iş adamlarının da bulunduğu bazı tanıkların da ifadeleri okundu. Duruşmada savunma tanıkları da dinlendi.

4 SANIĞA TAHLİYE KARARI

Duruşmaya verilen yaklaşık 15 dakikalık aranın ardından Mahkeme Başkanı Mustafa Zeki Söğüt, heyetin oy birliği ile aldığı kararı açıkladı. Söğüt, tutuklu sanıklardan Tevfik Arif, Eldar Baidgliev, Hülya Erdoğan ve Erkan Akdeniz'in yurt dışına çıkış yasağı ve duruşmalara katılma zorunluluğu getirilerek tahliyesini karar verildiğini bildirdi. 

Tahliye edilen sanıklara, duruşmalara katılmamaları halinde yeniden tutuklanacakları uyarısında bulunan Söğüt, Gündüz Akdeniz ve Musa Çelik'in ise tutukluluk hallerinin sürdürülmesine hükmedildiğini kaydetti.

Tahliye kararını mahkeme salonunu dolduran tutuklu sanıkların yakınları, alkışlarla karşılarken, bu kişiler salondaki görevliler tarafından uyarıldı.  

Mahkeme, Savarona Yatı'nı işleten Kahraman Sadıkoğlu'nun talimatla ifadesinin alınmasına karar verdi. Yabancı uyruklu küçük yaştaki mağdurların kemik yaşının tespit edilmesi için yazışmaların yapılması, ayrıca suç mağduru genç kız ve kadınlara Antalya Barosu tarafından avukat temin edilmesine hükmetti.