BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,54
ALTIN 2.377,22
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gökçek bir şartla başkanlığı bırakacak!

CHP ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek arasındaki 'Tandoğan polemiği' sürüyor.

Abone ol

Twitter'de miting fotoğraflarını yayımlayan Gökçek "7 bin demiştim. Polisleri ve Çankaya ile Yenimahalle belediyelerinden getirilen işçilerini çıkarırsak geriye 3-4 bin kişi ya kalır ya kalmaz" dedi.

Gökçek, CHP'ye de "Eğer 50 bin kişi varsa ben belediye başkanlığını bırakırım. Yoksa siz milletvekilliğini bırakır mısınız?" sözleriyle seslendi.

CHP ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Melih Gökçek arasındaki 'Tandoğan' tartışması bitmek bilmiyor. Twitter'daki hesabından yeni bir fotoğraf daha paylaşan Gökçek, "Dikkat ederseniz arkada 3 LED ekran var. Üçüncü de Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor. Kılıçdaroğlu'nun arkasında Gürsel Tekin, Muharrem İnce ve Emine Ülker Tarhan var. Biz, CHP için ne dersek o. Çünkü övünmek gibi olmasın biz Türkiye'nin en iyi CHP uzmanlarından biriyiz" diyerek fotoğrafların gerçek olduğunu söyledi.

Melih Gökçek, geçen salı günü sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından, CHP'nin Salı günü Ankara Tandoğan Meydanı'nda yaptığı 'grup toplantısı'yla ilgili fotoğrafı paylaşarak, 'Çankaya Belediyesi ile Yenimahalle Belediyesi'ni tatil ettiler. Sonuç 7 bin. İşte sevgili Kemal Kılıçdaroğlu, halkın sizin eğitime bakışınıza tepkisi bu. Umarım ders almışsınızdır' şeklinde değerlendirme yapmıştı.

Bunun üzerine CHP, dün Gökçek'in paylaştığı fotoğrafı uzman bir ekibe incelettirdiklerini, bu fotoğrafın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tandoğan'a gelmeden, toplantı saatinden çok önce çekildiğini belirlediklerini açıklamıştı. CHP'nin yazılı açıklamasında ayrıca Kılıçdaroğlu'nun CHP Grubu'nu Tandoğan'da toplaması ve onbinlere seslenmesiyle yüreğine korku düşen Gökçek'in fotoğrafla onbinleri buharlaştırdığını, "Yalancının mumu yatsıya kadar yandı" ifadeleri kullanılmıştı.

GÖKÇEK MİTİNG FOTOĞRAFLARINI BASINA GÖSTERDİLER

CHP yönetiminin fotoğrafı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tandoğan Meydanı'na gelmeden, çok önce çekildiğini açıklaması üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Melih Gökçek, dün akşam sosyal paylaşım sitesi Twitter'da meydandan çekilen başka bir fotoğrafı daha paylaşarak ilk fotoğrafının doğru olduğunu söyledi.

Gökçek, fotoğrafı paylaşarak, "Fotoğrafı bilgisayarınızda büyütünüz. Dikkat ederseniz arkada 3 LED ekran var. Üçüncü de Kemal Kılıçdaroğlu konuşuyor. Ortadaki kürsüde Kemal Kılıçdaroğlu net gözüküyor. Lütfen Kemal Kılıçdaroğlu'nun sağ arkasındaki 3 kişiye dikkat edin. Gürsel Tekin, Muharrem İnce ve Emine Ülker Tarhan. Hadi bakalım sevgili CHP'liler şimdi ne diyeceksiniz merak ediyorum. Sağduyulu CHP'li arkadaşlarım lütfen bu yalan söyleyen CHP'lileri kınayın. Biz ne dersek Allah'ın izniyle onu ispat ederiz. Biz, CHP için ne dersek o. Çünkü övünmek gibi olmasın biz Türkiye'nin en iyi CHP uzmanlarından biriyiz" diyerek fotoğrafların doğru olduğundan ısrar etti.

Gökçek, fotoğrafları basın mensuplarına göstererek, şunları kaydetti:

"Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Yok efendim polisten sormuşlar da 50 bin kişi demişler, kendilerine göre 80 bin kişiymiş. Ben de sordurdum, polis kayıtlarında 9 bin kişi. Benim kayıtlarımda 7 bin kişi, hatta Twitter'da söyledim 7 bin 134 kişi. İnanmıyorlarsa saysınlar. Bunların içerisinde Yenimahalle Belediyesi'nden, Çankaya Belediyesi'nden getirilen işçileri çıkarsınlar, bir de hatırlarsanız dediler ki 'provokotörler var, devlet önlem alsın', buraya herhalde bin civarında polis göndermişler. Bin civarında polisi de çıkartın. Geriye 3-4 bin kişi ya kalır ya kalmaz. Günlerce ortalığı ayağa kaldırdılar, orada yüzbinler birikecek dediler, sonunda işin aslına bakarsan o söylediğim işçilerle polisleri çıkarsan 4 bin kişiyi, 5 bin kişiyi bulamadılar. Benim mantığıma göre kamuoyu nezdinde rezil oldular. Bıraksınlar bu işi."

Tandoğan miting meydanının, Anıtkabir ve köprü altı izasına kadar 35 bin kişi aldığını ifade eden Gökçek, fotoğrafı göstererek, "Burası bomboş, 7 bin kişi diyorum, biraz da torpil yapıyorum. Ama üzülmesin diye istiyorsa 10 bin diyelim, işi bağlayalım" dedi.

İMZALAYIP CHP'YE GÖNDERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, CHP'nin Tandoğan'da yaptığı mitingin fotoğraflarını twitter hesabında yayınlamış ve mitinge katılımın 7 bin olduğunu iddia etmişti. Bunun üzerine CHP yetkilileri ile Melih Gökçek arasında başlayan tartışmaya Gökçek yeni bir boyut kazandırdı.

Miting sırasında çektiği fotoğrafları büyüterek basına gösteren Gökçek, önce CHP tarafından kendisine yönlendirilen iddiaları yalanladı. Gökçek, büyüttüğü fotoğrafları imzalayarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, Gürsel Tekin'e, Akif Hamzaçebi'ye ve CHP basın merkezine gönderdi.

Gökçek, twitter hesabından Gürsel Tekin'e bir de mesaj yazarak, "Sayın Tekin gazeteciler rica etti kıramadım. Mitingde 80 bin kişi demiştiniz, ben de 7 bin dedim. CHP basın bürosundan fotoğrafın gerçek olmadığını ilan ettiler, ben de bütün arkadaşlara fotoğrafları göstererek ispat ettim. Lütfen şunu kabul edin. Miting Çankaya ve Yenimahalle belediyelerinden getirilen personeli ve sivil polisi çıkarırsanız taş çatlasa 4 bin. Bir gazeteci arkadaşımla imzaladığım fotoları size gönderiyorum. Saygı ve sevgilerimle." ifadelerini kullandı.