BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.399,61
HABER /  DÜNYA

Göçerlerin kaldığı 11 çadırda yangın çıktı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde göçerlerin kaldığı 11 çadırda yangın çıktı. Çıkan yangında can kaybı yaşanmazken, çadırlar kullanılamaz hale ...

Abone ol

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde göçerlerin kaldığı 11 çadırda yangın çıktı. Çıkan yangında can kaybı yaşanmazken, çadırlar kullanılamaz hale geldi.
Edinilen bilgiye göre, Silvan’a bağlı Yuva köyü mevkiinde göçerlere ait 11 çadırda henüz belirlenmeyen bir sebepten yangın çıktı. Silvan Kızılay Şubesi ekipleri, 11 çadırın yandığı Yuva köyüne gelerek mağdur göçerlere yardım etti. Silvan Kızılay Şube Başkanı İbrahim İçğil, "Silvan ilçemize bağlı Yuvaköyü mevkiinde ikamet eden göçer vatandaşlarımızın kaldığı çadırlarda henüz belirlenmeyen bir nedenden dolayı çıkan yangın, 11 çadır ve yaşam alanı kullanılamaz hale gelmiştir. Büyük çaplı maddi hasarın meydana geldiği yangında, vatandaşların mağdur olmaması için girişimlerimiz sonucu Kızılay Elazığ Bölge Yönetimi Lojistik Merkezi ile görüşmeler sonucunda, Kızılay tarafından gönderilen 11 adet çadır ve 25 adet battaniye mağdur ailelere ulaştırıldı. Ailelere bununla birlikte gıda ve yiyecek yardımlarımız devam etmektedir" dedi.
İçğil,mağdur ailelerle görüşüp geçmiş olsun dileklerini iletirken maddi manevi her türlü desteği sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
(İHA)