BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Çin’deki selde ölü sayısı 105’e yükseldi

Çin’in kuzeydoğu ve güneyinde günlerdir devam eden yağışların yol açtığı sellerde en az 105 kişi hayatını kaybetti, 115 kişinin ise kayıp ol...

Abone ol

Çin’in kuzeydoğu ve güneyinde günlerdir devam eden yağışların yol açtığı sellerde en az 105 kişi hayatını kaybetti, 115 kişinin ise kayıp olduğu bildirildi.
Çin medyası, Heilonciang, Cilin, Liaoning ve Guandong eyaletlerinde 840 binden fazla kişinin evlerinden tahliye edildiğini belirtti.
Çarşamba gününden bu yana yağan yağmur nedeniyle Laoning, Cilin ve Heilonciang eyaletlerinde birçok bölge sular altında kaldı.
Ülkenin güneyinde etkili olan Utor tayfunu ise, Guandong eyaletinde sel ve toprak kaymalarına yol açtı. Tayfun nedeniyle 22 kişi hayatını kaybetti. Komşu Hunan ayelati de tayfundan olumsuz etkilendi.
Resmi haber ajansı Şinhua, ülkenin kuzeydoğusunda "son on yılların en kötü" sel felaketinin yaşandığını bildirdi. Seller nedeniyle, 256 bin hektar tarım arazisinin sular altında kaldığı, sellerden doğrudan ve dolaylı olarak 8 milyondan fazla kişinin etkilendiği kaydedildi.
Haberde, yaklaşık 3 bin askerin sel bölgelerindeki kurtarma faaliyetlerine katıldığı ifade edildi.
(İHA)