BIST 11.072
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.502,48
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (3)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>“Mısır darbesinin arkasında İsrail var”<br/>Genişletilmiş İl Başkanlı Toplantı...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


“Mısır darbesinin arkasında İsrail var”
Genişletilmiş İl Başkanlı Toplantısında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mısır’daki darbenin arkasında İsrail’in olduğunu ifade eden Erdoğan, "Elimizde belgeler var" dedi. Erdoğan, kendisini diktatörlükle suçlayanları sert bir dille eleştirdi.

Mısır demokrasi dışı tutulamaz
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır’da yaşananlara ilişkin konuştu. Mısır’ın bir kere demokrasiyi tanıdığını belirten Gül, böyle bir ülkenin uzun süre demokrasi dışı tutulamayacağını ifade etti.

Kılıçdaroğlu’ndan Arınç’a tepki
Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Irak’a hareketinden önce Esenboğa havalimanında açıklama yaptı. Ziyaretinin detaylarını anlatan Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a yapılan yumruklu saldırıyı kınadığını belirterek Bülent Arınç’ı eleştirdi.


Freni patlayan kamyonet dehşet saçtı
Kadıköy’de freni patlayan kamyonet dehşet saçtı. Freni patlayan kamyonet, içinde yolcuların bulunduğu minibüsüne çarptı. Kaldırıma çıkan kamyonet bir şantiyenin güvenlik kulübesine çarparak durabildi. Kazada 7 kişi yaralanırken, kamyonet sürücüsü Emin Şirin, araçta sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri Şirin’i çıkarmak için uğraş verdi. Sıkıştığı yerden çıkartılan sürücü hastaneye kaldırıldı. Yaralılar çevre hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Molotoflu saldırılar güvenlik kamerasında
İstanbul - İstanbul’da düzenlenen terör operasyonunda gözaltına alınan bölücü örgüt yandaşlarının molotoflu saldırıları güvenlik kameralarına yansıdı.
İstanbul’da bu sabah bölücü örgüt yandaşlarına yönelik çeşitli adreslere baskın yapıldı. Şişli, Gaziosmanpaşa, Beyoğlu, Kağıthane, Küçükçekmece ve Esenler’de düzenlenen operasyonlarda 17 kişi gözaltına alındı. Yakalanan zanlıların, otobüs ve işyerlerine yönelik molotoflu saldırıları, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde eylem yapan göstericiler, dükkanını kapatan bir esnafa molotof kokteyli ile saldırıyor. Bir diğer görüntüde bir diğer işyerine ses bombası atılıyor. Görüntülerde bir belediye otobüsüne saldırı anı da yer alıyor.


Spikerin zor anları
Fas’ta, haber sunan spiker, kızının canlı yayında stüdyoya girmesiyle zor anlar yaşadı.
Özel bir televizyon kanalının sunucusu, canlı yayın sırasında büyük şok yaşadı. Canlı yayın sırasında kızının çalan telefonu getirdiğini fark eden spiker büyük bir sürprizle karşılaştı. Bir an neye uğradığını şaşıran spiker, kısa sürede kendisini toparlayarak bülteni okumaya kaldığı yerden devam etti.
(İHA)