BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

’’Gitmiyoruz’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma’daki arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, madende kimsenin kalmadığını açıkladı. <br/...

Abone ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma’daki arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını, madende kimsenin kalmadığını açıkladı.
Çalışmalarının tamamlanmasının ardından basın açıklaması yapan bakan Yıldız, faciada 301 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi. Çalışmalarda güvenlik personeli hariç bin 300 personelin görev yaptığını kaydeden Taner Yıldız, “Birlik ve beraberliğin çok iyi bir örneğini sunmuş oldular. Çok zor şartlarda bu kadar hızlı çalışıldı, yoğun bir çaba sarf edildi. Kimse emeğini esirgemedi. Koordinasyonun bundan sonra da devam edeceğini söylemem lazım. Kurtarma faaliyetleri bittikten sonra bizler buradan çekilip gitmiyoruz” diye konuştu.
Olayla ilgili adli ve idari soruşturmaları başladığını hatırlatan Yıldız, “Sektörün, madencilik dünyasının buradan çıkartacağı çok ama çok fazla ders var. Bizim için acı bir tecrübe oldu. Amacımız şudur, şu ana kadar kurtarılan 485 tane işçimizden sonra bütün gerçekleriyle beraber, ister kamu, isterse özel sektör olsun, ucu nereye dayanıyor olursa olsun bununla alakalı soruşturmalar hem teknik açıdan hem idari açıdan hem de hukuki açından bunlar yapılacaktır” ifadelerini kullandı.
“Vefat eden 301 işçi kardeşime Allah’tan rahmet diliyorum, kederli ailelerine sabırlar temenni ediyorum, çocuklarına sağlıklı ve uzun bir ömür temenni ediyorum” diyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, “Her bir vatandaşımızın, (Yılmaz Özdil’i kastederek) bir eksik olmak kaydıyla, kalbi, yüreği, gönlü buradaydı. Şeffaflığın gücü, elimizdeki en önemli sermayeydi bu acının içerisinde. Bütün her şeyi doğru bir şekilde paylaştık. Emin olmadığımı bilgiyi, AFAD’dan, koordinasyon merkezinden teyit almadığımız hiçbir bilgiyi paylaşmamaya gayret ettik. Buna itina gösterdik” ifadelerini kullandı.
(İHA)