BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,64
ALTIN 2.409,13
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Git Mısır'a istediğin kadar ağla!

Başbakan Erdoğan'ın Mısır'da şehit edilen 17 yaşındaki Esma için ağlamasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, eleştirilerini sertleştirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Mısır politikasını eleştirerek, "Mursi olmazsa olmazmış. Mısır'da bilmem bu oldu, ben ağlayacağım. Ağlayacaksan Mısır orada, gidersin Mısır'a istediğin kadar ağlarsın" dedi.

Afyonkarahisar'da temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, faturaların sonunda millete kesildiğini öne sürdü. Son 15 günde yüzde 10 devalüasyon olduğunu, doların 2 liraya yükseldiğini, akaryakıt fiyatlarının arttığını kaydeden Kılıçdaroğlu, önümüzdeki aydan itibaren her şeye zam geleceğini de iddia etti. Kılıçdaroğlu, "Eğer bir ülkeyi zamlarla yönetmeye kalkarsanız sonunda bunun faturası vatandaşa çıkar. Biz üreten Türkiye olmalıyız" dedi.

"KADDAFİ'Yİ SIRTINDAN BIÇAKLADILAR"
Libya'nın Türkiye'ye yaptığı yardımları hatırlatan Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ı eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Kaddafi'yi öldürdük. Elinizi vicdanınıza koyun, bize yardım edene biz ne zaman beri ihanet etmeye başladık. Avrupa birliğine gittim pir panelde Kaddafi’yi eleştirdiler. 'İstediğiniz kadar eleştirebilirsiniz ama bir siyasi liderin linç edilmesine ben karşıyım' dedim. Hiç kimse düşüncesinden ötürü linç edilemez, onun için biz vefa borcumuzu yerine getiremedik. Gittiler Kaddafi'nin elinden para aldılar, ödül aldılar. Dönüp Türkiye'ye Kaddafi'yi sırtından bıçakladılar" diye konuştu.

"AĞLAYACAKSAN GİDERSİN MISIR'A İSTEDİĞİN KADAR AĞLARSIN"
Mısır'daki olaylar üzerinden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yüklenen Kılıçadaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Mısır'da olaylar oluyormuş, senin ülkende de oluyor. Ben, nerede olursa olsun insan hakları ihlallerine karşıyım. Suriye'de kimyasal silah kullanıldı. Bin 300 Müslüman öldürüldü. Ağladı mı? Ağlamadı. Yazık günah değil mi o insanlara? Ağlayacaksan onun için ağla. Mursi olmazsa olmazmış. Mısır'da bilmem bu oldu, ben ağlayacağım. Ağlayacaksan Mısır orada, gidersin Mısır'a istediğin kadar ağlarsın."

"ASIL OTUR BUNUN İÇİN AĞLA"
Devlet kurumlarının tabelalarındaki T.C. ibaresinin konulmamasına da tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Bu topraklarda şehit kanı var ve al bayrak dalgalanacak. Valiye bakın Allah aşkına, tabeladaki Türkiye Cumhuriyeti yazısını yer olmadığı için yazmadığını söylüyor. Şimdi ne diyeceksiniz? Asıl sen şimdi otur bunun için ağla. Türkiye Cumhuriyeti adını valiliğin tabelasından nasıl çıkarırsın. Biz, Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz, bayrağımız al bayrak, onunla gurur duyuyoruz. O bizim şerefimiz ve namusumuzdur" şeklinde konuştu.

kilicdaroglu.20130827075917.jpg

7047.jpg