BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  DÜNYA

Beşşar Esad fosfor bombasıyla vurdu

Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirilen yaklaşık 40 yaralı ambulanslarla Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Abone ol

İNTERNET HABER - Yaralılarla beraber gelen yakınları ise Beşşar Esad 'a bağlı uçakların fosfor bombası kullandığını iddia etti.

Cilvegözü Sınır Kapısı'na akşam saatlerinde getirilen çoğunluğu çocuklardan oluşan yaralılar ambulanslarla Hatay'daki çeşitli hastanelere sevk edildi. Yaralılarla beraber gelen yakınları, Suriye'nin Halep kentine bağlı Orm El Kubra kasabasında Esad'a bağlı uçakların bir liseden çıkan öğrencileri hedef alarak bombaladığını daha sonra ise uçaklardan fosfor bombası atıldığını iddia etti.

Şu ana kadar yaklaşık 40 yaralı Hatay'daki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınırken yaralıların vücutlarında yanık izleri olduğu gözlendi. Daha fazla yaralının gelme ihtimaline üzerine hastanelerin alarm durumuna geçtiği bildirildi.

7 ÖLÜ, 50 YARALI

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Halep Medya Sorumlusu Yasir Ahmed, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rejime ait savaş uçağının, kentin batısında yer alan Urum Kebir beldesindeki bir Kur'an kursunu bombaladığını, olayda 7 kişinin öldüğünü, 50 kişinin yaralandığını belirtti.

10 ÖĞRENCİNİN CANSIZ BEDENİ YERLERDEYDİ

Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirilen Suriyeli yaralıların yanında gelen ismini açıklamak istemeyen bir Suriyeli, kullanıldığı iddia edilen fosfor bombasının Orm El Kubra kasabasında bulunan liseye isabet ettiğini söyledi.

Suriyeli, "Uçak okulu vurdu. Bomba ve fosfor attı. Patlama sesini duyunca okula gittik. Aralarında kızım da vardı. Olay yerine gittiğimizde lise öğrencilerinin yanmış hallerini gördük. Hatta 10 öğrencinin cansız bedeni yerlerdeydi. 60'a yakın da yaralı var. Yaralılar Cilvegözü'ne kadar getirildi. Sonrada Reyhanlı'da ve Hatay'da çeşitli hastanelere sevk edildi" dedi.

yarali.20130827082603.jpg