BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Gezi’ye San Fransisco’dan da destek var

ABD’nin California eyaleti San Francisco şehrinde 500 yakın Türk ve Amerikalı Taksim’deki Gezi Parkı projesini protesto için San Francisco b...

Abone ol

ABD’nin California eyaleti San Francisco şehrinde 500 yakın Türk ve Amerikalı Taksim’deki Gezi Parkı projesini protesto için San Francisco belediye binası önünde toplandı.
Eş ve çocuklarıyla gelen Türk aileleri ellerinde çeşitli pankartlarla hükümeti duyarlı olmaya davet etti. Bir Türk konuşmacı açıklamasında, “İkinci bir Türk baharı istemiyoruz. Bizim tek istediğimiz ırk, dil ve inanç farkı gözetmeden insanların yaşam tarzına saygı gösterilmesi ve barış içinde yaşadığı bir Türkiye’dir’’ dedi. Ünlü komedyen Cem Yılmaz’ın Başbakana yazmış olduğu mektup da tablet üzerinden okunarak duyuruldu. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş taraftarları da bir araya gelerek tepkilerini birbirlerine sarılarak gösterdiler.
Fenerbahçe formasıyla gösteriye gelen Amerikalı analist olan Jonathan Essner ise açıklamasında, “Türk bir eşim var. 7 sene önce İstanbul’da evlendik çocuklarımızla birlikte Türk vatandaşı olacağız. Biz burada Türkiye’de son zamanlarda yaşanan olumsuzluğa karşı desteğe geldik. Parkların alış-veriş merkezi olmasına karşıyız. Türk polisinin daha ılımlı yaklaşım sağlamasını görmek isterdim. Gerçek demokrasi bu değil” şeklinde konuştu.
Yazılım uzmanı Tamer Boz da, “San Francisco’da yaşayan Türkler olarak burada da polisleri görüyoruz. Herkesin buraya ilk geldiğinde fark ettiği şeylerden bir tanesi polisin buradaki tutumudur. Şuanda bu kadar kalabalığa rağmen bir tane polis göremezsiniz. Hiçbir rahatsızlık yok ve ben burada hiçbir şekilde polis baskısı görmedim” dedi.
(İHA)