BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  DÜNYA

Antalya’daki gösteriler sona erdi

Antalya’da, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek için gösteri yapan bir gruba, biber gazı ve basınçlı suyla yaklaşık 9 saatte dağ...

Abone ol

Antalya’da, Taksim Gezi Parkı’ndaki olayları protesto etmek için gösteri yapan bir gruba, biber gazı ve basınçlı suyla yaklaşık 9 saatte dağıtıldı. Çıkan olaylarda 100 kişi gözaltına alındı.
Antalya’da gösteri yapan grup, AK Parti İl binasına yürümek istedi. İl binasına 300 metre kala polis tarafından barikat kuruldu. Polis barikatını aşarak binaya yaklaşmak isteyen göstericiler taşkınlık yaptı. Kaldırımdan söktükleri parke taşları, taş ve cam şişeleri barikat kuran çevik kuvvet ekiplerine atan göstericilere polis gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale etti. İl binasına ara sokaklardan yaklaşmak isteyen bazı eylemciler ile polis arasında kovalamaca da birçok kişi gözaltına alındı.Saat 02.00’de eylemcileri dağıtmak için grubun üzerine TOMA’larla ilerleyen polis, ara sokaklara saklanan eylemcilerin taşlı saldırısına uğradı. Saldırıları biber gazı ve tazyikli suyla dağıtmak isteyen polis zor anlar yaşadı. Gazdan etkilenen bayan polisler, il binasına sığındı. Polisin yolunu çöp konteynerleri, beton direk ve belediyenin bankları ile kapatan grup, taşlı saldırısına devam etti. Bulvarın iki şeridi savaş alanına dönerken, çevre binadaki vatandaşlar olanları balkonlardan izledi.

POLİS, YARALI KADIN İÇİN AMBULANS ÇAĞIRDI
Göstericiler arasında kalan bir kadının dreneja düşerek yaralanması sonucu vatandaşlar ellerini kaldırarak polisten sağlık ekibi talep etti. Polis, ‘Yaralınız varsa söyleyin, yolu açın ve sağlık ekibi gelsin’’ uyarısını yaptı. Yaralı kadın göstericilerin elinde ambulansa alındı. Kısa süreli barışın ardından grup yeniden yürümek istedi. Gecenin ilerlemesiyle birlikte polis, göstericileri bulvar boyunca kovaladı. Bulvar üzerinde özel bir hastaneye saklanan 13 gösterici polis tarafından indirilerek gözaltına alındı. Sabahın ilk ışıklarına kadar AK Parti İl binasından Antalya Sanayi Sitesi’ne kadar eylemcileri kovalayan polis Atatürk Devlet Hastanesi çevresi ve Sedir Mahallesi ara sokaklarda onlarca kişiyi gözaltına aldı. Savaş alanına dönen yol, belediyenin iş makinesi tarafından temizlenip trafiğe açıldı.
Eylemin ardından 100 kişinin gözaltına alındığı ve savcılık kararının beklendiği belirtildi.Valilikten yapılan yazılı açıklamada grubun attığı taş ve kullanılan biber gazından 3’ü polis 5 sivil vatandaşın yaralandığı bildirildi.
(İHA)