BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Gezici Festival yarın Ankara'dan başlıyor

Ankara Sinema Derneğinin Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla yarın başlatacağı Gezici Festival, 1-7 Aralık'ta Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 8-11 Aralık'ta Sinop'ta ve 12-14 Aralık'ta da Kastamonu'da olacak.

Abone ol

Ankara Sinema Derneğinin Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla yarın başlatacağı Gezici Festival, 1-7 Aralık'ta Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde, 8-11 Aralık'ta Sinop'ta ve 12-14 Aralık'ta da Kastamonu'da olacak.

Dernekten yapılan açıklamaya göre, bu yıl 23'üncü kez düzenlenecek Gezici Festival'de gösterimler ücretsiz olacak.

Gezici Festival'in Ankara biletleri Biletix web sitesi, çağrı merkezi ve mobil uygulama yoluyla, Çayyolu, Kızılay ve Tunalı Dost kitabevlerinden ve 1-7 Aralık'ta Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde hizmet verecek Biletix gişelerinden temin edilebilecek.

DÜNYACA ÜNLÜ FİLMLER GÖSTERİLECEK

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla yapılan Gezici Festival'in "dünya sineması" bölümünde bu yıl da uluslararası festivallerde boy göstermiş, değişik coğrafyalardan farklı hikayeleri bir araya getiren filmler gösterilecek. 

Gösterime girecek filmler arasında Amerikalı aktivist yönetmenler Catherine Gund ve Daresha Kyi'nin filmi "Chavela", Filistinli yönetmen Annemarie Jacir'in bu yıl Locarno Film Festivali'nde dört ödül kazanan son filmi Düğün Davetiyesi (Wajib), Bosna Hersek'in Oscar adayı, Alen Drljevic imzalı Erkekler Ağlamaz (Men Don't Cry), Amerikalı yönetmen Matthew Heineman'ın son belgeseli Hayaletler Kenti (City of Ghosts) ile Çin sinemasının yeni kuşak kadın yönetmenlerinden Vivian Qu'nun ikinci filmi Melekler Beyaz Giyer (Angels Wear White) yer alıyor.

Ayrıca usta yönetmen Michael Haneke'nin son filmi Mutlu Son (Happy End), Venedik'te En İyi Yönetmen ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan İranlı yönetmen Vahid Jalilvand'ın "Tarihsiz, İmzasız" (No Date, No Signature) isimli filmi de "Dünya Sineması" seçkisinde sanatseverlerle buluşturulacak. 

OYUNCU VE YÖNETMENLERLE SOHBET 

Gezici Festival'de her yıl olduğu gibi yönetmen ve oyuncuların katılımıyla gerçekleştirilecek gösterimler yapılacak. Bu kapsamda yapımcı ve yönetmenler Emre Yeksan, Fikret Reyhan ve Pelin Esmer ile ünlü oyuncu Başak Köklükaya söyleşiler için Ankara'ya gelecek.

Öte yandan festivalin bir konuk seçicinin belirlediği filmlerden oluşturduğu özel bölümünün bu yılki konuğu oyuncu ve yazar Ercan Kesal olacak. Yılmaz Güney'in unutulmaz filmi "Yol"un altıncı karakterin eklenmesiyle yeniden kurgulanmış ve dijitalize edilmiş hali olan "Bilinmeyen Hikayesiyle Yol" da Türkiye'de ilk kez Gezici Festival'de izlenebilecek.