BIST 10.725
DOLAR 32,18
EURO 34,94
ALTIN 2.437,22
HABER /  DÜNYA

Gezi Parkı sorusuna Beyaz Saray’lı örnek

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili soruya, "ABD’de polisin, elinde sopalar ve molotofkokteylleriyle Beyaz Saray...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili soruya, "ABD’de polisin, elinde sopalar ve molotofkokteylleriyle Beyaz Saray’a yürüyen eylemcilere sadece oturup seyrederek cevap vereceğini sanmıyorum" dedi.
TOBB’un organizasyonunda ABD’nin Los Angeles kentinde düzenlenen etkinliklere TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleri ile birlikte katılan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Amerikan İş Konseyi toplantısında Amerikalı işadamları ile akşam yemeği yedi. Ali Babacan’ın Amerikalı işadamlarına Türk ekonomisini anlattığı toplantı esnasında Ermeni vatandaşları da otelin önünde toplanarak sözde Ermeni soykırımını protesto etti.

TOPLANTIDA SÜRPRİZ KONUK
Amerikan İş Konseyi toplantısına çok sayıda Amerikalı işadamı katılırken, “Kelebeğin Rüyası“ isimli filmde rol alan sanatçı Belçim Bilgin de toplantıda Ali Babacan’ı dinledikten sonra Babacan ile kısa süreli sohbet etti. Başbakan Yardımcısı Babacan, toplantıda yaptığı konuşmanın ardından katılımcıların sorularına cevap verdi.

GEZİ PARKI SORUSU
Bir katılımcının Gezi Parkı olayları ve Ermenistan’la ilgili sorusuna karşılık veren Babacan, polisin olayların başlangıcında aşırı şiddet kullandığını ancak sonrasında polisin olayları sadece "oturup seyrettiğini" ifade etti.
ABD ve Avrupa’da da güvenlik güçlerinin benzer olaylara tepkisinin aynı olduğunu dile getiren Babacan, "ABD’de polisin, elinde sopalar ve molotofkokteylleriyle, çevreye zarar vererek Beyaz Saray’a yürüyen eylemcilere sadece oturup seyrederek cevap vereceğini sanmıyorum" dedi.
(İHA)