BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,13
ALTIN 2.303,58
HABER /  GÜNCEL

Gezi anısına kırmızılı kadın yürüyüşü

Bursa'nın merkez Nilüfer İlçesi'nde Gezi olaylarının birinci yılı nedeniyle kadınlar, kırmızı elbise giyerek yürüdü.

Abone ol

Yürüyüş sonrasında düzenlenen 'Direniş Kadın mıdır' konulu panelde de Gezi sürecinde kadınların oynadığı rol değerlendirildi.

Bursa'da Nilüfer Kent Konseyi tarafından Gezi Olayları'nın birinci yıldönümü, olayların simgesi haline gelen 'Kırmızılı Kadın' yürüyüşü düzenlendi. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda başlayan yürüyüşte kırmızı elbise giyen kadınlar, hükümet uygulamalarını protesto etti. Kırmızı baretler takan kadınlar Soma'da yakınlarını kaybeden ailelere de 'Yalnız Değilsiniz' mesajı yolladı. 

EŞİTLİK YOKSA AŞK DA YOK

Yürüyüş sırasında 'Eşitlik, Adalet, Özgürlük İçin Diren Kadın' pankartı açan eylemciler, ellerinde 'Eşitlik Yoksa Aşk da Yok', 'Direne Direne Kazanacağız', 'Korkmadık Korkmayacağız' yazılı dövizler taşıdılar. Kadınlarını yürüyüşüne çevrede bulunan diğer yurttaşlar da alkışlarla ve araçlarının kornalarıyla destek verdi. Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda başlayan yürüyüş Üç Fidan Parkı'na kadar devam etti. Nilüfer Belediyesi Gençlik Meclisi Tiyatro Kumpanyası da tahta bacaklar üzerinde yürüyerek etkinliğe renk kattı. Topluluk, polis ve kırmızılı kadın kostümü giyerek, temsili olarak polisin uyguladığı orantısız gücü protesto etti. uu.20140530142514.jpg

Yürüyüşün ardından Gezi Olayları nedeniyle düzenlenen forumların ikincisi 'Direniş kadın mıdır' başlığıyla yapıldı. Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay yaptığı konuşmada Konsey'in düzenlediği formlar hakkında kısa bir bilgi verdi. Foruma Sosyalist Feminist Kolektif adına Mehtap Doğan, Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı adına Avukat Esra Baş Erbaş, Mor Çatı Kadın Sığınma Vakfı Gönüllüsü Esen Özdemir katıldı. Forumun moderatörlüğünü ise Nilüfer Belediyesi Eşitlik Birimi Sorumlusu Canan Kızılaltun yaptı. Konuşmacılar kadının Gezi sürecinde oynadığı rolü, kadının toplumdaki yeri, kadın eşitliği, kadına yönelik şiddet, cinsiyet ayrımcığı gibi konuları değerlendirdiler ve dinleyicilerin sorularını yanıtladılar. Forumun sonunda Nilüfer Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Emel Helvacı konuşmacılara plaket takdim etti. Etkinliğin sonunda Gezi Olayları'nı anlatan film gösterimi yapıldı.