BIST 8.976
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.283,62
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gerçek olma ihtimali yüzde sıfır!

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Menderes Türel, internete düşen ses kayıtlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

AK Parti Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türek, gündemi meşgul eden ses kayıtlarının gerçek olmadığını belirterek, "Doğru olma ihtimali yüzde sıfır" dedi.

Yerel seçim çalışmalarına da değinen Türel, göreve geldiklerinde bira festivalini kaldıracaklarını yineledi.

NTV canlı yayınına katılan AK Parti'li Menderes Türel'in gündeminde 17 Aralık operasyonu ve Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtları vardı.

5 SENE DE 15 SENE KAYBETTİ

Türel, yerel seçimlere de değindi. Belediye başkanı adayı olduğu Antalya'nın yerinde saydığını söyleyen Türel, "Antalya son 5 senede 15 sene kaybetti" ifadelerini kullandı.

Kentte tartışmalara neden olan bira festivaline de değinen Türel, göreve geldiklerinde festivali kaldıracaklarını yineledi.

"Biz yerel seçimlerde yerel projeler yarışsın diye tercih ederiz. Ben bunu Türkiye'deki üzücü gelişmeler yaşanmadan önce de söylüyordum. Bu yerel seçimlerden sonra 2 ay sonra halk ilk kez Cumhurbaşkanı seçmek için sandığa gidecek ardından da genel seçimler yapılacak. Bu nedenle bu yerel seçimler kilit önem taşımaktadır.Bu son gelişmeler olmadan önce de Türk siyasetindeki kamplaşma derindi, bu olaylar daha da derinleştirdi. Bu noktada siyasi tablonun çok değişmediğini görüyoruz. Türkiye ne zaman güçlenmeye başlasa benzeri tuzaklar yaşanmıştır. Menderes, Erbakan, Ecevit ve Özal'a da benzeri tezgahlar olmuştur.

Bugün de montajlı kasetlerle yapılmaya çalışılan Türk siyasetini dizayn etmektir. Bu kasetlerin gerçek olmayacağını ben zaten biliyorum. Ben partimizde en üst düzeyde görev yapıyorum ve bunların olabilme ihtimalinin yüzde sıfır olduğunu yani hiçbir şekilde mümkün olmadığını biliyorum.

Bu nedenle hiç önemsemedim, her zamanki tuzaklardan biri olarak gördüm. AK Parti bugüne kadar çok önemli yatırımlar yaptı. Ben bu yatırımların hepsini çok önemsiyorum. Ama AK Parti'nin Türk demokrasisine yaptığı destek hepsinden önemlidir.

Kayıtların montaj olduğu tüm delilleriyle ortaya koyulacaktır. Zaman her şeyin doğrusunu gösterir. Bunların hepsi çıkar, duran saat bile günde iki kere doğruyu gösterir. Kimse endişe etmesin bunların hepsi zamanla ortaya çıkacak, kimse tereddüt etmesin. Yapılmak istenen yerel seçimleri etkilemektir. Hedef milletin yanında duran iktidarı uzaklaştırmaktır. 30 Mart'ta halk, sandıkta cevabı verecektir. Türkiye demokrasisini sadece halk dizayn edebilir, halk operasyonu sandıkta yapar.

'DARBE GİRİŞİMİ'

Kasetlerle, ses kayıtlarıyla AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmaya çalışmak tam bir anti-demokratik bir girişimidir, bir darbe girişimidir. Muhalefet güçlü bir muhalefetse, bu tuzakalrdan medet ummamalı. Bu tuzaklardan beklenti içinde olmamalı. Bugün yerel seçimlere tezgah ve tuzaklarla gidiyoruz. Bir ülkenin çağdaş bir ülke olması için demokrasisini güçlendirmelidir. Demokrasiyi güçlendirmek isteyen bir iktidarı uzaklaştırmak isteyenler Türkiye'nin güçlenmesini istemeyenlerdir.

Muhalefetin yaklaşımının demokrasiyle bir alakası yok. Tuzaklardan ve kasetlerden beklenti içinde olmamalıdır. AK Parti'den daha iyisini vaat ederek yarışa girmelidirler. Bunlarla yerel seçimi dizayn etmek büyük bir yanlıştır.

'SON DEMOKRASİ SINAVI'

Seçmen de her şeyin farkında. 2 gün önce Finike'de vatandaşlarımızla sohbet ettim, her şeyin farkındalar. Biz bu ülke güçlendiğinde bu tuzaklar gündeme gelmiştir deyince, 'Bu kasetler montaj" diye bağırıyorlar.' Halkımız her zaman her şeyin farkında. Halk bir kez daha demokrasi sınavı verecek. Bu Türkiye'nin demokrasi sınvalarından son dönemeçlerinden biridir.

Demokrasi mücadelesinin zirvesidir. Burayı da aştığımızda Türk demokrasisinin başka verebileceği böyle tehlikeli sınavlar söz konusu olmayacaktır. Demokrasiyle birlikte özgürlüğümüzü güçlendirdiğimizde, daha çağdaş ekonomisi daha güçlü bir ülke olarak hedefimize doğru emin adımlarla ilerleyeceğiz.

17 ARALIK'TAKİ TAHLİYELER

Tutuklamalar da büyük hayal kırıklığı yaratmıştı. Halkın bu konuda ne düşündüğünü ölçmeye gerek var mı? Tahliyelerle ilgili tartışmalar yapılıyorsa, tutuklamalarla ilgili tartışmalar da oldu. Delil bile sunulmadan savunmalar alınmaktadır. 'Savunmanı ver git' şeklinde bir tavırla savunma alınmaya çalışılması hangi hukuki temele dayanmaktadır. Burada yapılmaya çalışılan husus tamamıyla AK Partisiz bir Türkiye oluşturmaktır.

Muhalefetin kimin değirmenine su taşıdığını düşünmemiz lazım. Daha önceden yargıyı yerden yere vuracaksınız. Sonradan bir operasyonun parça olan yargı mensuplarının arkasında durup 'bu adil yargılamadır' diyeceksiniz. Dün kötü söylediklerinizi bugün hükümete zarar verecek diye yanınıza çekmenin izahı mümkün değildir.

Kamuoyu da olaylara duygu seline kapılmadan, siyaseti ön plana çıkarmadan, mantığıyla yaklaşmalıdır. Biz bu hizmet yarışında kimin daha başarılı olacağını analiz etmezsek kendimize yazık etmiş oluruz. Biz siyasi fanatizmin esiri olamayız. Siyasette fanatizm bu ülkenin geleceğini karartır. Yerel seçimlerde vatandaşlarımızın hangi adayın daha iyi hizmet edebilmesini ve hangi adayın sorunların çözümünü sağlayabilecek olmasını iyi analiz etmesini bekliyoruz.

'ANTALYA YERİNDE SAYDI'

Antalya son 5 senede 15 sene kaybetti, Antalya'ya yazık oldu. Antalya senede 11 milyondan fazla turisti ağırlıyor. Tarım itibariyle de ülke ekonomisine büyük bir katkı sağlıyor. Antalya tarım ve turizmin başkenti, Türkiye'nin 5. büyükşehri. Yabancıların da haklarını en iyi şekilde değerlendirebilmek için Ruıs asıllı bir hanımefendiyi Konyaaltı'nda meclis üyesi adayı yaptık. Antalya'ya büyük projelerle gelmeniz lazım. Biz bu şekilde yola çıktık. Halkımızın karşısına çıkarken, verdiği her sözü yerine getirmiş bir siyasetçi olarak çıkıyorum. Biz paylaşacağımız projelerin hepsinin gerçekleşeceğini bütün Antalyalılar bilir.

Antalya'nın şu anda en önemli sorunu trafik, yaprak kıpırdamıyor. Her sene 150 bin araç sahil oluyor. Bugün 800 binin üzerinde araç var. 2009'da aday olduğumda son 5 senede 10 kavşak yapılması gerektiğini söyledim. Antalya'da hizmet noktasında ciddi bir hizmet söz konusu, Antalya durursa Türkiye durur. Türkiye'nin turizm gelirlerinin yarısı Antalya'dandır. Kayıp 5 sene telafi edilmelidir. Antalya 5 sene de yerinde saydı.

'BİRA FESTİVALİNİ KALDIRACAĞIZ'

Akaydın'ın son 5 senede yaptığı tek şey bira festivali. Bu festival yabancı ülkelerin Antalya'da yapmış olduğu bir festival. Ben uluslararası ilişkilerde karşılıklık esasına inanıyorum. Eğer bir Alman festivali Antalya'da yapılacaksa, Antalya'nın da bir yörük festivali Almanya'da yapılmalıdır. Biz Antalya'da yörük festivali yapacağız.

Kendi kültürel geleneklerimizi gelecek nesillere taşıyacak festivaller yapmak zorundayız. Eğer yörük festivalini Almanya'da yapmıyorlarsa, o zaman Almanların da gelip bir festival yapmasına izin vermeyiz. Şunu belirtmek isterim, halkı kötü alışkanlıklara teşvik edecek bir festival bizim kabulümüz değildir, göreve geldiğimizde derhal kaldıracağız.

Maalesef o festivalde bir genç kardeşimiz hayatını kaybetti. Dolayısıyla halkı kötü alışkanlıklara teşvik edecek bir festivalin bir can kaybına mahal verebileceğini düşündüğümüzde bu festivallerin gelecek nesiller ve gençliğimiz açısından da çok büyük tehlike arz ettiğini de ifade etmek istiyorum."