BIST 10.192
DOLAR 32,36
EURO 34,66
ALTIN 2.393,75
HABER /  GÜNCEL

Generallerin kafası çuvala

Yemin töreni ile gündeme gelen Kurmay Albay Fikri Karadağ'ın korkunç fikirler ortaya attığı öne sürüldü.

Abone ol

Öldürme yemini yaptıran Kuvayı Milliye Derneği Başkanı emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ'ın Silahlı Kuvvetler'deki generallere de ağır hakaretler ettiği iddia edildi.

Fikri Karadağ'ın, 15 Nisan 2005 tarihinde VKGBH yönetimine seçildiğini ve 30 Temmuz 2005'te de ilişkisinin kesildiğini anlatan SezeVatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi Derneği (VKGBH) Genel Sekreteri Mesut Sezer, Mayıs 2005'te bir toplantıda yaşanılan bir olayı şöyle anlattı:

"Fikri Karadağ ve Sayın Alaaddin Parmaksız'ın katıldığı bazı yönetim kurulu arkadaşlarımızın da içerisinde bulunduğu 8-10 kişi ile birlikte bir toplantı yapıldı. Genel başkanımız Alaaddin Parmaksız ve Karadağ'a 'Sizler devletin önemli kademelerinde görev yapmış insanlarsınız. Derneğimizde yer aldığınız için her ikinize de teşekkür ederim. Öncelikle derneğe hangi amaçlarınızı gerçekleştirmek için katıldığınızı öğrenmek isterim.' dedi. Fikri Karadağ kendinden emin ve sürpriz yapmak ister bir vaziyette, 'Bizim amacımız kelleleri çuvala doldurmak.' dedi. Hepimiz şaşırmıştık. Genel başkanımız, 'Hangi kelleleri?' dedi.

Karadağ, 'Genelkurmay'daki bütün paşaların kellelerini. Başta genelkurmay başkanından başlamak üzere bütün kelleleri.' dedi." Karadağ'ın bu ifadelerden sonra Hakkari Dağ ve Komando Tugay eski komutanı emekli Tuğgeneral Alaaddin Parmaksız'a dönerek, "Benim genelkurmay başkanım bile belli, işte karşınızda." dediğini de ileri süren Sezer, "Sayın Parmaksız sesini çıkarmadı, tasdik eder gibi gülümsedi." diye konuştu.

VKGBH Genel Başkanı Taner Ünal'ın bu sözlere şaşırarak Karadağ'a tepki gösterdiğini ifade eden Sezer, Karadağ'ın bu nedenle dernekten ayrıldığını kaydetti. Genel Sekreter, Karadağ'ın Eylül 2006'da Mersin Kanal 33'te yaptığı konuşmada da benzer ifadeleri kısmen kullandığını anımsattı.

(Erkan Acar - Hasan Küçük/Zaman)